Actuele wereldaanbod voor plaatbewerking op Blechexpo

0
236

Het actuele wereldaanbod aan machines en gereedschappen voor plaat- , buis- en profielbewerking wordt getoond op de Blechexpo. Deze tweejaarlijkse vakbeurs vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Stuttgart, tegelijk met de vakbeurs voor verbindingstechniek Schweisstec. In totaal tellen deze beurzen 1300 exposanten, waarmee ze voor de eerste keer alle hallen van het beurscomplex vullen.

Het expositieprogramma van de Blechexpo omvat de volledige keten van plaatbewerking; vanaf het ruwe plaatmateriaal tot en met de kant-en-klare bouwpakketen voor montage. Dat betekent niet alleen machines en gereedschappen, maar ook opslag- en handlingsystemen en natuurlijk software en dienstverleningen.

Internationaal
De beurs gaat er prat op dat ze net als haar grote tegenhanger Euroblech een steeds meer internationaal aanbod kent. Naast de 800 aanbieders uit Duitsland levert Italië 146, China 59, Zwitserland 48, Frankrijk 39, Turkije 33, Oostenrijk 27, Nederland 25, Spanje 21 en Taiwan 19 exposanten. Op de deelnemerslijst staan niet alleen de bekende markt- en technologieleiders maar ook innovatieve MKB-bedrijven die door pittige oplossingen voor meer productiviteit en rentabiliteit zorgen.

Las- en verbindingstechnieken
Er worden vakbezoekers uit de hele wereld verwacht. Zij vinden op de beursvloer het producten- en dienstenaanbod uit de hele wereld, waarmee ze de bewerking van onderdelen, halffabricaten en machines/apparaten uit plaat-, buis- en profielonderdelen volledig en in detail kunnen vormgeven. Hier draagt ook de complementaire vakbeurs Schweisstec aan bij. Samen vormen beide beurzen twee sterke informatie- en communicatieplatformen voor alle belangen rondom de verwerking van plaatmateriaal, buizen en profielen. De thermische en mechanische las- en verbindingstechnieken die op de Schweisstec worden getoond vullen de procesketen van plaat-, buis- en profielbewerking niet alleen aan, maar zetten deze naadloos voort. Er is dan ook sprake van een grote synergie. Want het beursaanbod omvat van de hard- en software voor het materialenmagazijn, via alle bewerkingstechnieken van onderdelen en het automatisch lassen van halffabricaten tot en met de finishingmethodes eenvoudigweg alles wat de productie van plaat-, buis- en profieldelen alsmede de daaruit te maken halffabricaten en machines/apparaten nodig heeft en efficiënt maakt.

Digitalisering
Natuurlijk is ook op de Blechexpo de digitalisering van de productie onder de noemer Industrie 4.0. een centraal thema. Plaatbewerkers die de digitale mogelijkheden willen verkennen komen in Stuttgart goed aan hun trekken. Want net als de vakbeurs EMO voor de verspanende industrie, die medio september plaatsvond in Hannover, zullen ook veel exposanten in Stuttgart  hun ideeën en inmiddels concrete producten voor de digitale fabriek, de Smart Factory waarin alles en iedereen met elkaar is verbonden en met elkaar communiceert, breed uitmeten. Trumpf kiest voor het centrale thema ‘Get Connected’. Bystronic wil de bezoekers uitleggen  hoe de ontwikkeling van de plaatverwerking dankzij de mogelijkheden van digitale netwerken vorm gaat krijgen. Amada laat zien hoe de plaatbewerker zichzelf met V-Factory  gereed maakt voor Internet of Things en Industrie 4.0. Bij Prima Power  krijgen de software-oplossingen weer hun eigen prominente plek op de stand met live demonstraties en presentaties van het volledige productenpallet voor de digitale productie. LVD  geeft een prominente plek aan haar CADMAN software suite, die Industrie 4.0. faciliteert. Zo laten ze allemaal laten zien hoe hun oplossingen bijdragen tot kortere doorlooptijden, meer efficiency in de productie en meer flexibiliteit bij serieproducties.
Maar daarnaast blijft de Blechxpo natuurlijk wel gewoon een machinebeurs, waar de nieuwste lasersnijmachines, waterjets, plasmasnijmachines, kantpersen, panelenbuigers, buizensnijders, ponsmachines en ontbraammachines live in actie zijn te zien.
 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein