Artech Solutions levert Exeron productiecel aan Boschman

0
579

Artech Solutions, vertegenwoordiger van Exeron zinkvonk- en hoge-snelheidfreestechnologie voor de Benelux, heeft een order gekregen van Boschman Technologies voor de levering van een volautomatische productiecel bestaande uit een Exeron highspeed freesmachine, Exeron zinkvonkmachine en een Erowa ERM-robot met 150 elektroden en 10 palletplaatsen. Deze productiecel wordt met een productiebesturingssysteem van Certa ondersteund.

Boschman Technologies in Duiven ontwikkelt en levert geavanceerde transfer molding en sintering systemen voor semiconductor en automotive industrie wereldwijd. Deze worden ingezet in het backend proces van de chipproductie. De productiecel wordt ingezet om matrijzen te maken, waarin de leadframes, die chips en / of sensoren bevatten, op allerlei verschillende manieren worden ingekapseld ter bescherming van de chip.

Productie in 24/7 proces
Met de nieuwe volautomatische cel, die de bestaande Digma grafietfreesmachine en twee zinkvonkmachines gaat vervangen, gaat Boschman de matrijzen voor haar transfer molding en sintering systemen in een 24/7 proces produceren. Exeron ontwikkelt en bouwt high-end zinkvonk- en highspeedfrees- machines. Beide technologieën zijn nodig bij de productie van matrijzen voor deze tak van sport. Met de combinatie van beide technologieën uit één hand, biedt Exeron een krachtige combinatie, waarbij de klant slechts één hoofdverantwoordelijke partner voor de complete productiecel heeft. De productiecel die Exeron aan Boschman Technologies gaat leveren, bestaat uit vier verschillende machines: een HSC 300 highspeed freesmachine met grafietafzuiging, een Erowa robot Multi met chipherkenning voor het automatisch inwisselen van elektrodes en werkstukken, een Exeron EDM 312 high-end zinkvonkmachine en een 3D meetmachine. De softwareoplossingen van Certa maken het geheel van de productiecel compleet. Exeron wist de complete cel, die begin 2018 geleverd zal worden, binnen het gestelde budget te realiseren.

Artech Solutions is de vertegenwoordiger van de Zuid Duitse machinebouwer Exeron voor de Benelux.  Het bedrijf is het aanspreekpunt voor zowel de zinkvonkmachines als de HSC-freestechnologie van Exeron en levert daarnaast grafiet elektroden, grafiet en materialen voor hoge temperatuurtoepassingen, erodeerdraad en opspanmiddelen. Artech Solutions is een onderneming van Werner Arns, met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van EDM en HSC.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein