AWL koopt Britse robotlasspecialist

0
162

AWL-Techniek heeft ICS Robotics and Automation gekocht. ICS is een specialist in robotlassen en -automatisering in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf blijft onder eigen naam en met het huidige managementteam opereren.

ICS is sinds 1989 actief in robotlassen en -automatisering. Het bedrijf heeft een sterk klantenbestand in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De klanten komen uit een breed scala van industrieën waaronder de automotive industrie, landbouwindustrie en de medische en algemene productie. “In hun slimme machineontwerpen zien wij een overeenkomst met AWL”, zegt Brand van ‘t Hof, CEO AWL. “ICS is voortdurend op zoek naar machinefunctionaliteiten die de beste waarde voor hun klanten opleveren.”

De medewerkers en de cultuur van ICS komen goed overeen met die van AWL. ICS is een bedrijf met sterke wortels en bekwaamheid in engineering dat zorgt voor zijn medewerkers, klanten en andere zakelijke partners. “Wij respecteren ten zeerste hoe Beverly en Martin Templeman hun team- en marktpositie hebben opgebouwd, op basis van sterke kernwaarden en een klantcentrale benadering”, zegt Pieter-Matthijs Fegel, CFO AWL.

ICS zal verdergaan als een onafhankelijke entiteit binnen AWL. Het bedrijf behoudt zijn eigen naam, unieke aanpak en marktpositie. Samenwerking met AWL zal worden opgebouwd. Op deze manier kunnen beide partijen hun klanten van nog betere oplossingen voorzien. “Wij zijn trots om deel te worden van zo’n succesvol wereldwijd opererend  automatiseringsbedrijf en enthousiast over de productverbeteringen en voordelen voor onze klanten die deze technische samenwerking hen geeft”, zegt Martin Templeman, technisch directeur ICS.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein