Biesheuvel Techniek en Brammer samengevoegd

0
667

Biesheuvel Techniek en de Nederlandse activiteiten van Brammer zijn per 18 september samengevoegd. Onder de vleugels van hun beider ‘moeder’ IPH Brammer willen ze hun dienstverlening naar een hoger niveau tillen.

Eind augustus gaf de Europese mededingingsautoriteit groen licht voor de overname van IPH Group, het moederbedrijf van Biesheuvel Techniek, door Advent International. Eerder dit jaar lijfde Advent, een van de grootste private equity firma’s ter wereld, al branchegenoot Brammer Ltd. in – waarmee dat van de London Stock Exchange verdween. Door de samenvoeging van die twee ontstaat een grote en wijdvertakte, Europese technische distributieorganisatie met een jaaromzet (in 2016) van circa 2,1 miljard euro. IPH brengt 280 vestigingen in negen landen in (jaaromzet rond 1,2 miljard), Brammer nog wat meer, in meer dan twintig landen (omzet bijna 1 miljard euro).

Biesheuvel Techniek telt ruim veertig vestigingen in Nederland, plus een handvol in België; Brammer heeft in Nederland zestien vestigingen. Als onderdeel van de pan-Europese organisatie IPH Brammer denken zij in staat te zijn hun  klanten nog beter te bedienen. Onder meer door binnen het moederbedrijf Europa-breed kennis en ‘best practices’ te delen, door makkelijkere toegang tot productinnovaties die de leveranciers realiseren en door verdere verhoging van de beschikbaarheid van bestellingen. “Onze services blijven op het huidige niveau en we zijn erop gespitst die waar mogelijk verder te verbeteren. Wat daar tevens bij helpt, is dat ons Benelux-netwerk wordt uitgebreid – en we focus blijven leggen op het bieden van toegevoegde klantwaarde op gebieden als Mechatronica, Lineair, Lagertechniek, Aandrijftechniek, Pneumatiek, Tooling en Veiligheid & Ergonomie.”

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein