BMO toont bij jubileum de smart industry verspaningsfabriek van de toekomst

0
493

BMO heeft afgelopen weekend een sneak preview gegeven van de nieuwe Xenon monitoringsoftware voor de verspanende fabriek. Dit syteem dat een bestaande CNC productie verandert in een smart industry productieomgeving, wordt op de Technishow 2018 officieel gelanceerd. Frank Biemans en zijn team gebruiken BMO Precision Parts als de proeftuin voor de nieuwe software.

Van werkvoorbereider en CAM programmeur tot en met de CNC frezers en draaiers: iedere medewerker van BMO Precision Parts kan op de dashboards aan de machine en in de productiehal realtime volgen of de productie in de pas loopt met de planning. Niet om medewerkers op te jagen, juist om meer rust te creëeren. “Transparantie, met als doel procesoptimalisatie”, vat Frank Biemans het doel van Xenon zoals de nieuwe software heet, samen.

Afgelopen weekend vierden BMO Precision Parts en BMO Automation het 12,5 jarig bestaan. Dat is aangegrepen om de nieuwe software Xenon te demonstreren. Xenon is ontwikkeld door BMO Smart Solutions, het nieuwe bedrijf dat Frank Biemans samen met zijn compagnon Johan Damen heeft opgericht. Alle CNC machines van BMO Precision Parts zijn aangesloten op het nieuwe systeem. Van de jonge Doosan Lynx machines tot en met de oudere Deckel Maho DMU machines.

“De oudste besturing dateert uit 1999”, zegt Frank Biemans. Daarmee tipt hij een van de bijzonderheden van Xenon aan: de monitoringsoftware kan data inlezen uit elke besturing, ongeacht de leeftijd. Hiervoor hoeft geen hardware te worden geïntegreerd, behalve het extra scherm dat boven het scherm van de besturing wordt geplaatst. En het IP adres van de machine moet bekend zijn. BMO Smart Solutions biedt het systeem aan als software as a service (SAAS). Dat betekent dat de database op de servers van BMO Smart Solutions staat.

BMO Precision Parts als proeftuin
BMO Precision Parts het verspanend bedrijf van de Limburgse metaalondernemer, dient als proeftuin dienen. Alle machines zijn ondertussen aangesloten op Xenon. Niet alleen in het bedrijfskantoor, ook in de productiehal zelf hangen grote schermen waarop in een oogopslag zichtbaar is van welke machines de spindels draaien, hoe de gemiddelde bezetting is, of men voor- op achterloopt op de planning, welke machine het beste presteert afgezet tegen de voorcalculatie.

Lees verder op de website van Made-in-Europe

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein