Boessenkool betrokken bij ontwikkeling innovatieve landbouwmachine

0
187

Machinefabriek Boessenkool in Almelo maakt deel uit van een samenwerkingsverband dat is opgezet om een modulaire functionele landbouwmachine te ontwerpen en te ontwikkelen onder de naam Multitooltrac.

Dit voertuig kan als basis fungeren om er een speciaal voertuig van te maken dat in een specifieke behoefte voorziet. Denk hierbij aan een voertuig dat al rijdend metingen verricht. Met dit multifunctionele voertuig wordt het onder andere mogelijk in de akker- en landbouw de bodem op een duurzame manier te bewerken.
Op dit moment is het een wereldwijd probleem om de verdichting van de landbouwgrond tegen te gaan. De huidige apparatuur voldoet hierbij niet. Multitooltrac kan hier het verschil gaan maken. Mogelijke resultaten zijn betere opbrengsten, minder meststoffen en minder brandstof verbruik. Voorbeeld van een te ontwikkelen voertuig is een elektrische tractor. Deze is schoner voor het milieu, goedkoper in aanschaf, functioneler dan bestaande tractoren en bovendien ontwikkeld en gebouwd in Oost-Nederland.
Multitooltrac wordt ontwikkeld voor bedrijven in duurzame akkerbouw, gebiedsbeheerders (gemeentelijk en particulier groendiensten, waterschappen), geologische onderzoekbureaus en voertuigbouwers. Het project levert uiteindelijk 8 fte werkgelegenheid op in Oost-Nederland.

Om dit project te realiseren ontvangen de samenwerkende partners onder leiding van Machinefabriek Boessenkool , Wissels Techniek (Hengelo) en Van Ham Organisatie en Advies (Wageningen) € 306.200,- subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Daarnaast ontvangen zij een bijdrage van het Rijk van € 157.740,-. Het consortium investeert zelf € 463.940,-

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein