British Steel moderniseert walsdraadactiviteiten

0
0

British Steel steekt £50 miljoen (€56 miljoen) in de modernisering van zijn walsdraadactiviteiten. De investering zal de kwaliteit en het aanbod van walsdraad dat in de hoofdvestiging van de onderneming in Scunthorpe, Engeland, wordt geproduceerd, verbeteren.

In de nieuwe faciliteit zal een bredere reeks maten (tot 28 mm) met nauwere toleranties worden geproduceerd, inclusief betere oppervlaktecondities en microstructuur-eigenschappen.

Automobielsector
De investering zal resulteren in een nieuwe moderne walsdraadlijn, ontworpen en geïnstalleerd door Primetals in de huidige fabriek. De werkzaamheden starten deze zomer en de nieuwe lijn zal in het najaar van 2019 in gebruik worden genomen. Onlangs zijn er nieuwe laboratoria geopend, waardoor de fabriek over testfaciliteiten van wereldklasse beschikt. De bestaande walsdraadactiviteiten, waar 300 mensen werken, zullen gedurende de gehele installatie normaal functioneren. Paul Martin, Deputy CEO van British Steel, zegt: “Onze walsdraadactiviteiten hebben een groeiende orderportefeuille en deze investering zal ons in staat stellen hierop voort te bouwen door de nauwere toleranties en betere oppervlaktekwaliteiten te garanderen die klanten, met name in de automobielsector, eisen.”

Duizenden toepassingen
British Steel walsdraad wordt gebruikt in duizenden verschillende toepassingen, waaronder bandenkoord, bedveren, aanlegplaatsen van booreilanden en brugkabels. Het wordt ook gebruikt in paperclips, bouten en moeren, autoveren en museletten – de kleine draadkooien rond Champagne kurken. Richard Sims, algemeen directeur van British Steel Wire Rod, vertelt: “Onze walsdraad speelt een essentiële rol in het dagelijks leven van mensen, van de auto of bus waarmee ze naar hun werk reizen, tot het bed waar ze ‘s nachts in slapen. Het is één van de meest diverse producten die er bestaan, dus deze investering levert niet alleen aanzienlijke verbeteringen op voor onze klanten, maar ook voor honderden miljoenen eindgebruikers.”

British Steel walsdraad
De walsdraadfabriek in Scunthorpe werd geopend in 1976. Ze produceert 1 miljoen ton walsdraad per jaar, in diameter variërend tussen 5,5-17,0 mm in stappen van 0,5 mm.
De processen omvatten:
Koud stampen – voor de productie van bevestigingsmiddelen (bouten, schroeven, pennen, klinknagels, noppen en trekstangen). Dit vereist walsdraad dat vervormbaarheid en taaiheid combineert met langdurige sterkte.
Verspaning – automatenstaal wordt gebruikt voor de productie van een verscheidenheid aan precisiecomponenten in de automotive en kantoorapparatuur sectoren. Deze staalkwaliteiten zijn ontworpen op betrouwbaarheid in hogesnelheid productieprocessen.

British Steel exporteert aanzienlijke hoeveelheden walsdraad, voornamelijk naar Europa. Het bedrijf heeft daarvoor grote klanten in de automobiel en draadtrek sector.
De gemoderniseerde faciliteit zal eveneens 700kt walsdraad per jaar produceren, maar met nauwere toleranties en een betere oppervlaktekwaliteit.

FN Steel
In oktober 2017 nam British Steel FNsteel in Nederland over. FNsteel´s producten vormen een aanvulling op die van British Steel. FNsteel, dat over een eigen draadtrekfaciliteit beschikt, is leverancier voor zijn aan de autosector gerelateerde klantenkring in West-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Toepassingen voor de producten van FNsteel zijn onder andere lagerstaal, kettingen en schokdempers.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein