Bystronic neemt meerderheidsbelang in automatiseringsspecialist Antil

0
213

Bystronic heeft een belang van 70 procent genomen in het Italiaanse bedrijf Antil, specialist in geautomatiseerde plaatbewerking. Dit meerderheidsbelang stelt de Zwitserse producent van plaatbewerkingssystemen in staat haar bestaande range aan technieken en diensten op het gebied van automatisering uit te breiden.

Wie tegenwoordig succesvol wil zijn in de plaatbewerking, moet producten snel, economisch en met een constant hoge kwaliteit produceren. Tegelijkertijd nemen de eisen met betrekking tot het vereenvoudigen van complexe processen en de efficiency voortdurend toe. Deze trend verandert markten wereldwijd en opent nieuwe productiekansen. Automatisering is daarbij van doorslaggevend belang. Door de integratie van flexibele automatiseringsmodules in de productieketen van het snijden en buigen ondersteunt Bystronic veel gebruikers al met een brede range oplossingen. Deze range wordt nu uitgebreid met de oplossingen van Antil. Hiermee kan Bystronic nu aanvullende oplossingen bieden voor het beladen en ontladen van snijsystemen en de daarmee samenhangende opslagsystemen.

Portfolio Antil
Antil, gevestigd in de regio Milaan, telt 110 medewerkers en is al sinds 1989 gespecialiseerd in de ontwikkeling van automatiseringsoplossingen voor de plaatwerkindustrie. Het portfolio omvat laad- en ontlaadsystemen voor lasersnij- en ponsmachines, automatische plaatopslagsystemen, robot-ondersteunde buigoplossingen en diverse services voor klanten. Hiermee boekte Antil in 2017 een omzet van 17 miljoen euro.

Integraal onderdeel
Door het belang dat Bystronic nu neemt, wordt Antil een integraal onderdeel van de Bystronic groep, ofwel ‘Member of Bystronic’. Binnen deze groep zal de succesvolle merknaam Antil blijven bestaan. “We vullen elkaar perfect aan, niet alleen technologisch maar ook cultureel”, zegt CEO Alex Waser van Bystronic. “Innovatie en een duidelijke focus op de eisen van klanten zijn belangrijke kernwaarden van beide bedrijven. In de toekomst zullen onze klanten  toegang hebben tot een brede range technieken voor automatische plaatbewerking. Samen zullen we met een uitstekende verkoop en service organisatie alle aspecten van automatisering afdekken.”

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein