Cornelissen Metaaltechniek vergroot snijcapaciteit

0
407

Cornelissen Metaaltechniek in Rhenen heeft met de investering in een Trumpf  L4020 lasersnijmachine haar snijcapaciteit uitgebreid. Het bedrijf beschikte al over een Trumpf L6030 vlakbed lasersnijmachine en een Trumpf TruLaser Tube 7000 buislasersnijmachine.

De Trumpf L4020 is geleverd door Bruma Machines, die de jonge gebruikte lasersnijmachine compleet heeft nagelopen en daarbij alle kwetsbare onderdelen heeft vernieuwd.

Cruciaal facet
Cornelissen heeft snijfaciliteiten tot 6.000 mm. Peter Cornelissen: “Met de volle bezetting van de grote lasersnijmachines liepen we tegen beperkingen in de snijcapaciteit op. Naast snijwerk voor derden, wordt ook een groot deel intern verder verwerkt op de constructieafdeling, waar we complete samenstellingen voor machinebouwers en constructiebedrijven in de utiliteitsbouw, infrastructuur, kraan- en voertuigindustrie, bruggenbouw, scheepsbouw en machine-installatiebouw maken. Het lasersnijden is dus een cruciaal facet binnen het bedrijf. Om ook de toenemende vraag naar snijwerk sec op te kunnen vangen hebben we daarom besloten de capaciteit verder uit te breiden.”

Cornelissen Metaaltechniek is begin vorig jaar overgenomen door Ales Metaaltechniek, Erba Plaatbewerking en Vlastuin. “Deze bedrijven leveren niet alleen een forse bijdrage aan een algehele upgrading van het bedrijf maar hebben we ook een groot gedeelte van het snijwerk van Ales Metaaltechniek erbij gekregen”, licht Peter Cornelissen toe.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein