Digitalisering en automatisering gaan hand in hand bij DMG Mori

182

DMG Mori breidt haar digitale oplossingen voor het productieproces voortdurend uit; vanaf de planning en de werkvoorbereiding via de productie tot en met het monitoren. Bezoekers van de TechniShow kunnen op de stand van DMG Mori ervaren hoever de machinebouwer al is gevorderd met alle ontwikkelingen. Uiteraard zijn er ook diverse machines live in actie te zien.

Een van de hoogtepunten op de stand is het DMG Mori Die & Mold Excellence Center. Hier wordt toegelicht hoe individuele en volledig geautomatiseerde productie is te realiseren.

Geïntegreerde automatisering
Automatisering (geïntegreerd in de machine) is sowieso een belangrijk aandachtspunt bij DMG Mori. Het is zelfs onontbeerlijk in de huidige digitale tendens. Topman Masahiko Mori zei vorig jaar op de EMO in Hannover dan ook dat hij ervan overtuigd is, dat automatisering standaard wordt op elke metaalbewerkingsmachine. Alle machines die DMG Mori in de toekomst gaat leveren moet daarom snel te automatiseren zijn voor een goede prijs.
Op dit moment beschikt ongeveer een kwart van alle machines die DMG Mori levert over een vorm van automatisering. Dat moet dus naar 100%. Om dit te realiseren heeft de machinebouwer eind vorig jaar samen met Heitec een joint venture opgericht, die zich expliciet richt op automatiseringssystemen voor de CNC machines van DMG Mori. De nieuwe joint venture gaat met name een modulair automatiseringsconcept ontwikkelen voor kleinere en middelgrote maakbedrijven. DMG Mori Heitec wil hiermee bedrijven een automatiseringsconcept bieden dat ze naar eigen inzicht kunnen samenstellen. Alle oplossingen zijn op elkaar afgestemd, zodat eenvoudig de meest passende automatisering kan worden gebouwd.

DMG Mori
De nieuwe joint venture DMG Mori Heitec gaat met name een modulair automatiseringsconcept ontwikkelen voor kleinere en middelgrote maakbedrijven. Die krijgen hiermee een automatiseringsconcept dat ze naar eigen inzicht kunnen samenstellen.

Live in actie
Bij DMG Mori zijn op de TechniShow diverse machine live in werking te zien. Onder meer het universele 5-assige bewerkingscentrum DMU 50, dat is uitgerust met het pallethandling systeem PH 150. Vanaf de zomer start DMG Mori de uitlevering van machines met Heidenhain voor Celos. De eerste lijn die hiermee wordt uitgerust is de DMU 50. Andere machines die live op de stand verspanen zijn de universele draaimachine CLX 550, de draaimachine NLX 2500 SY | 700 en het universele 5-assige bewerkingscentrum DMU 60 eVo linear. Op stand D010 in hal 12 is bovendien de compacte CTX beta 800 TC te bewonderen.

DMG Mori
DMG Mori demonstreert ook de 3D metaalprinter Lasertec 30 SLM, inclusief de snelwisselaar voor het metaalpoeder.

Additive manufacturing
Ook wordt de 3D metaalprinter Lasertec 30 SLM gedemonstreerd, inclusief de snelwisselaar voor het metaalpoeder. DMG Mori heeft een systeem ontwikkeld waarmee het poeder onder beschermgas kan worden gewisseld. Het materiaal blijft in de unit onder beschermgas, zodat de kwaliteit constant blijft. Daarnaast hoeft alleen nog de bouwkamer gereinigd te worden bij een materiaalwissel, wat tijd scheelt. Wisselen vergt nog zo’n 2 uur.
Op de Technishow staat ook de nieuwe garantietermijn van 36 maanden op de Masterspindels in de schijnwerpers. John Kooning, directeur DMG Mori Benelux: “Het verdubbelen van de garantietermijn zonder uren beperking is een teken van geloof in de kwaliteit van onze producten. Die kwaliteit zullen we ook op deze TechniShow weer benadrukken.”

DMG MORI, hal 12, stand C058

Facebook Comments