Disselhorst Metaal wil uitblinken in alle deelprocessen

0
642

Disselhorst Metaal wordt door de klanten vooral gewaardeerd om haar totaalpakket: de plaatwerkspecialist in Raalte biedt alle bewerkingen aan voor het vormgeven van plaatmateriaal, met het daarbij behorende vakmanschap en de service. Om te kunnen blijven groeien wil directeur Guido Slump ‘leading’ blijven op alle deelprocesen.

Toen Slump Disselhorst Metaal bijna 6 jaar geleden kocht, was zijn stip op de horizon een omzet van 10 miljoen euro. Dat doel is inmiddels wel gehaald. De vraag is dus: hoe nu verder? “Doorgroeien”, geeft Slump zelf het antwoord. “Proberen onze service nog meer body te geven.”

Efficiënt in alle processen
Daarbij staat het voor hem als een paal boven water dat zijn bedrijf op alle deelgebieden bij moet blijven. “Een totaalpakket zoals dat van ons is op zich aantrekkelijk omdat je veel kosten bespaart. Je hoeft het materiaal immers niet van de ene naar andere plek te verplaatsen. Maar dat laat onverlet dat je in alle deelprocessen efficiënt moet zijn. Want geen klant accepteert dat je daarmee 20 procent duurder bent.”

De diensten die Disselhorst Metaal aanbiedt zijn lasersnijden, ponsen, kanten, lassen, poedercoaten en steeds vaker ook montagewerk. Voor dat laatste wordt de productieruimte in Raalte momenteel uitgebreid met stukje nieuwbouw. Want er is steeds meer vraag naar montagewerk. Zoals vrijwel alle plaatwerktoeleveranciers draait Disselhorst momenteel uitstekend. De productiecapaciteit is goed bezet, al is er op een aantal deelprocessen nog wel een stukje restcapaciteit. “Hoewel we bij het lassen en kanten eigenlijk alleen materiaal verwerken dat we zelf hebben gesneden en geponst.”

Uitbreiding laserlassen
Op de lasafdeling is enkele jaren geleden het laserlassen geïntroduceerd. Disselhorst is daar voorzichtig mee begonnen; met een relatief eenvoudige installatie om de techniek onder de knie te krijgen en samen met klanten te ontdekken wat het kan brengen. “Dat heeft helemaal gebracht wat ik dacht”, zegt Slump tevreden. “We hebben er nu een mooie nieuwe techniek bij en de klanten merken dat ze daar voordeel van ondervinden. We breiden het laserlassen daarom nu uit met een gerobotiseerde installatie. Daarmee halen we hogere snelheden waarmee we ook series en grotere laslengten aan kunnen.”
Ook is inmiddels een lasrobot aangeschaft. Het seriewerk vormde de belangrijkste drijfveer voor deze investering. “Onze lassers vinden series, steeds hetzelfde werk, het minst leuk”, verklaart Slump. “Waar we kunnen, robotiseren we om leading te blijven.”

Steeds beter worden
Dat robotiseren past in het streven om voortdurend zelf door te ontwikkelen en beter te worden. Guido Slump is een bewonderaar van de Duitse industrie en de mentaliteit die daar heerst. “Ik ben in de fabriek van Miele geweest en was echt onder de indruk. Ze maken daar de duurste wasmachines, maar die verkopen uitstekend omdat ze de beste zijn. Telkens worden de machines verder verbeterd, in kleine stapjes. Dat is wat we hier bij Disselhorst eigenlijk ook doen. Je begint ergens aan en als je dan 2 jaar later terug kijkt zie je welke grote vorderingen je hebt gemaakt. Bijvoorbeeld met het poedercoaten. Daar hebben we steeds geïnvesteerd in kwaliteit en nog steeds gaan we vooruit. We poedercoaten op een hoog niveau. Dat merk je als wel eens wat uitbesteedt. Dan krijgen we niet de kwaliteit die we gewend zijn.”

Fan van TIV
Guido Slump staat met Disselhorst dit jaar weer met veel plezier op TIV. Hij noemt zichzelf een echte fan van deze beurs, al zag ook hij dat het de laatste jaren minder ging en de negatieve stemming de overhand leek te krijgen. “Ik ben blij dat de organisatie de beurs aan het vernieuwen is. Ze zitten er weer fanatieker op en dat is goed. TIV is een heel nuttige beurs, die het belang en de capaciteiten van Overijssel en de andere regio’s in het noorden en oosten van Nederland benadrukt. Er zit hier toch een grote maakindustrie. En die heeft belang bij een podium, waar menselijk contact mogelijk is. Kijk, ik doe ook veel via internet, en koop producten online. Maar Disselhorst Metaal is een dienstverlenend bedrijf. Wij vertalen ideeën naar een productoplossing en daar kom je alleen uit door met mensen te praten. Een stand op een beurs werkt daarvoor uitstekend. We houden aan elke TIV nieuwe adressen over.”

Disselhorst Metaal, stand 129
Vraag hier uw gratis tickets voor TIV Hardenberg!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein