Eerste SKG-IKOB KOMO attest klasse 5 inbraakwerendheid voor MHB

0
83

Remko Mathijssen, commercieel directeur bij MHB in Herveld, heeft uit handen van Olaf van Panhuys, directeur bij SKG-IKOB Certificatie, het eerste KOMO attest voor inbraakwerende deuren voor klasse 5 ontvangen.

MHB, dat zowel nieuwe profielsystemen ontwikkelt en produceert als ramen, deuren en gevels ontwerpt en monteert, heeft voor projecten beproevingen laten uitvoeren waarbij hoge eisen worden gesteld aan de inbraakwerendheid. Bij deuren met inbraakwerendheid klasse 5 is de weerstand tegen een manuele aanval qua tijd vijf keer zo lang als bij klasse 2 en drie keer zo lang als bij klasse 3. Het bedrijf kan nu zowel enkele deuren als dubbele deuren die voorzien zijn van een paneel en een anti-panieksluiting leveren met KOMO attest inbraakwerendheid klasse 5.

SKG-IKOB heeft een speciale testopstelling waarop inbraakwerendheidstesten uitgevoerd worden. Deze is geschikt voor testelementen tot 6000 mm (b) x 4000 mm (h) en ontwikkeld voor beproevingen volgens NEN 5096 en EN 1627 t/m 1630. SKG-IKOB kruipt bij het testen in de huid van de inbreker en test met gereedschap, variërend van schroevendraaiers en hamers tot zware slijpmachines, of het mogelijk is om in een product een doorgangsopening te creëren.

Met de beproeving van een product op inbraakwerendheid overtuigt een bedrijf zijn klanten dat producten, zoals ramen, deuren en speedgates voldoen aan de eisen die vanuit het Bouwbesluit (NEN 5096) en door de klant gesteld worden. De uitkomst van de beproeving kan bovendien omgezet worden in een SKG-IKOB KOMO attest. 

SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001).

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein