Efficiënte allrounders

0
427

De handmatig bediende spanners Schunk Kontec KSC zijn efficiënte allrounders voor de bewerking van ruwe en prefab-elementen. De spanners combineren hoge spankrachten, comfortabele bediening en korte set-uptijden.

Speciaal voor het geautomatiseerd laden van machines breidt Schunk zijn standaardprogramma nu verder uit: de Kontec KSC-F spanners met vaste klauw maken indruk met hun snelle instelling van het spanbereik, de platte constructie en hun lage gewicht. Ideale voorwaarden om werkstukken op palletsystemen en in paletmagazijnen automatisch te verwerken. De drie grootten KSC-F 80, KSC-F 125 en KSC-F 160 zijn speciaal ontwikkeld voor de gangbare palletmaten 320×320 mm, 400×400 mm en 500×500 mm. De 160°-snelspanning zorgt ervoor dat werkstukken binnen een seconde nauwkeurig met de momentsleutel gespannen zijn en de spanner veilig vergrendelt. Al bij een relatief laag draaimoment biedt de spanner hoge spankrachten. Omdat de spanning door middel van trekken wordt aangebracht, beperkt dit de belasting op het basiselement. De spanners zijn hierdoor ideaal voor gebruik bij het nulpuntspansysteem Schunk Vero-S. Met hun keerklauwen zijn de spanners afhankelijk van hun grootte geschikt voor spanwijdten tussen 0-192 mm, 0-308 mm of 0-434 mm.

Ingekapselde aandrijving
Ook bij de centric spanners Kontec KSC wijzigt Schunk het programma naar boven. Naast de grootten 80 en 125 is het multitalent nu ook verkrijgbaar in grootte 160 met een lengte van 280 mm en hoge spankrachten van maximaal 50 kN. Dit maakt een afzonderlijk stempelstation voor vormvolgend spannen overbodig. Een voorgespannen en spelingvrij centraal lager en een extra ingebouwde glijder garanderen een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0,015 mm en maken een precieze bewerking van de eerste en tweede kant in een spansysteem mogelijk. De volledig ingekapselde aandrijving en een geïntegreerde spaanafvoer zorgen ervoor dat het proces buitengewoon nauwkeurig wordt uitgevoerd met minimale slijtage. Dankzij het klauwensnelwisselsysteem is het mogelijk werkstukspecifieke klauwen met enkele handgrepen te wisselen en een breed assortiment aan werkstukken te verwerken.

Groot assortiment spanklauwen
De nieuwe spanners Kontec KSC en KSC-F sluiten naadloos aan op Schunks systeem voor het efficiënt spannen van werkstukken. Zo kunnen de spanbouten van het nulpuntspansysteem Vero-S direct in het basiselement van de spanners worden gemonteerd. In combinatie met het nulpuntspansysteem kunnen zij binnen een seconde en met maximale herhaalnauwkeurigheid op de machinetafel worden gewisseld. Op de spanners KSC en KSC-F  kunnen in een handomdraai de meest uiteenlopende klauwen uit het standaard klauwenprogramma voor stationaire werkstukspanning van Schunk worden gemonteerd, wat resulteert in een hoge mate van flexibiliteit.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein