Eurofinish brengt toekomst oppervlaktebehandeling dichterbij

314

Aan de vakbeurs voor oppervlaktebehandeling Eurofinish doen zo’n 120 exposanten mee. Hiervan is ongeveer een kwart afkomstig uit Nederland. Eurofinish wordt gehouden op 27, 28 en 29 september in Gent (B).

‘Eurofinish brengt de toekomst van oppervlaktebehandeling dichterbij’. Dat is de slogan van het driedaagse evenement, dat dit jaar voor de negende keer plaatsvindt. Op aanschouwelijke wijze zal de bezoeker worden geïnformeerd over de oppervlaktebehandeling van vandaag en morgen en over nieuwe innoverende technologieën en nieuwe applicaties.

Onder de gekozen slogan hangen vijf thema’s:

Corrosieweerstand: innovatie met het oog op duurzaamheid;

Materiaaltechnologie: aandacht voor functionele en slimme materiaaltoepassingen;

Valorisatie en duurzaamheid: balans tussen techniek en milieu;

Precisie & engineering: gezamenlijke evolutie en ontwikkeling;

Toekomstgerichtheid: kennis en kunde onder één dak verzameld;

VOM-Dorp

Een bijzonder onderdeel van Eurofinish is het VOM-dorp. Dit is de standplaats voor kleine bedrijven die lid zijn van de Belgische VOM en voor alle laboratoria en O&O-afdelingen van hogescholen en universiteiten, collectieve onderzoekscentra die fundamenteel en praktijkgericht onderzoek verrichten in oppervlaktebehandeling. Drie dagen lang kan de bezoeker hier talrijke specialisaties en onderzoeksprojecten ontdekken.

Innovatietraject

Om speciaal de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van oppervlaktebehandeling en de nieuwe applicaties en technologieën die zich voor de toekomst aandienen, heeft de beursorganisatie het ‘D-traject’ uitgezet. Dit neemt de bezoeker mee naar diverse stands waar speciale innoverende toepassingen live worden gedemonstreerd of op aanschouwelijke wijze voorgesteld. Zo is er een live demo van glimontladingen en magnetron sputtering voor de afzetting van complexe oxides. Ook is er een live demo van instant curing met UV LED’s en voorstelling van diverse functionele coatings in de textiel die overdraagbaar zijn naar de coatingindustrie. Het D-traject voert ook langs DLC coatings in de automobielsector, een speciale oppervlaktebehandeling van medische prothesen en een super-hydrofobe coating afgezet door middel van atmosferisch plasma.

Seminarprogramma
Tijdens de beurs zijn er tal van seminars waarin de nieuwste trends en ontwikkelingen worden belicht. Het programma schenkt dit jaar aandacht aan verftoepassingen in de houtindustrie, oppervlaktebehandelingen terug te vinden bij alternatieve energiebronnen zoals windmolens en zonnepanelen en trends van protective coatings. Op woensdag 28 september organiseert Enterprise Europe Netwerk Vlaanderen een seminar annex matchmaking event rond coating en oppervlaktetechnieken.

Praktische info:

Naam: Eurofinish, Europese vakbeurs voor oppervlaktetechnieken

Datum: dinsdag 27 tot donderdag 29 september

Openingsuren: Dinsdag 27-09: 10u – 18u
woensdag 28-09: 10u – 20u (NOCTURNE)
Donderdag 29-09: 10u – 18u

Plaats: Flanders expo, hal 8
Maaltekouter 1, 9051 Gent

Organisatie: VOM België
Artexis Exhibitions

Toegangsprijs: De toegang is gratis na voorregistratie op www.eurofinish.be.
Eurofinish richt zich enkel tot professionelen uit de branche.

Facebook Comments