Exportsteun voor MKB in Overijssel

0
457

Bij de opening van de vakbeurs Techconn in Hengelo is vorige week GO4Export officieel van start gegaan. Dit stimuleringsprogramma ondersteunt MKB-bedrijven in Overijssel met exportplannen.

Fons de Zeeuw, manager International bij Oost NV ontving in Hengelo de opdracht tot uitvoering van GO4Export uit handen van Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel. “MKB-bedrijven in Overijssel die willen exporteren naar een voor hen nieuwe buitenlandse markt of hun bestaande internationale afzet willen intensiveren, ervaren veel knelpunten bij het internationaal zakendoen. GO4Export biedt gerichte ondersteuning aan deze ondernemers”, aldus Van Hijum.

De aanpak bestaat uit twee actielijnen. De eerste is informeren en verbinden: realisatie van een interactief webportal GO4Export.nl, organisatie van regionale handelstafels, jaarlijks GO4Export event, follow up op internationale Hanzedagen. De tweede lijn is faciliteren: organisatie van internationale handelsmissies, e-commerce & export, samenwerking MKB en onderwijs, profilering HTSM Overijsel in met name Duitsland, versterken van de relatie met China, provincie Lyaoning.

Naast Oost NV committeren ook VNO-NCW Midden, Saxion Hogeschool, MKB Deventer, Verenigde Maakindustrie Oost (VMO), World Trade Center Twente, Kennispoort regio Zwolle (Trade Office Zwolle) en Novel-T zich aan het programma. Fons de Zeeuw: “Bij de organisatie en uitvoering van de diverse activiteiten zullen we deze, maar ook andere organisaties inzetten en stemmen we af met partijen die vanuit inhoud of vanuit de regio een toegevoegde waarde hebben. Denk hierbij aan open innovatiecentra in de regio, Stedendriehoek Innoveert en organisaties als KvK, BOOST, Metaalunie, FME, gemeenten en provincies. Landelijk is er nauwe afstemming met RVO en de topsectoren.”

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein