Exposantenwerving TechniShow loopt prima

0
159

De werving van exposanten voor de TechniShow gaat momenteel erg goed. “We lopen voor op de vorige editie van 2016”, zegt Floris de Zwart, brandmanager Maakindustrie bij Jaarbeurs. De vakbeurzen TechniShow en ESEF worden van 20 tot en met 23 maart 2018 gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Vooral de aanmeldingen in de plaat- en buisbewerking verlopen boven verwachting. “De exposanten van de vorige keer nemen meer vierkante meters af, maar we zien ook partijen die in 2016 niet meededen, terugkomen”, aldus De Zwart. De sectoren werkplaatstechniek en verbindingstechniek daarentegen blijven nog wat achter, al moet dat volgens de beursorganisator wel worden gerelativeerd: “Een belangrijke partij als Valk Welding kiest dit keer bijvoorbeeld niet voor verbindingstechniek, maar heel bewust voor productie-automatisering. Dat onderdeel groeit dan ook. Daarvoor reserveren we ruimte in hal 10 en delen van hal 9 en hal 11.”

3D print plein
De beursorganisatie is ook bezig met vernieuwingen. “Veel nadrukkelijker dan voorheen  verdiepen we ons in de informatiebehoefte van de bezoeker. Wat moeten we bieden om hem tot een beursbezoek te verleiden. We hadden vorig jaar bijvoorbeeld een fantastisch ochtendcongres over 3D printen, dat honderden deelnemers trok. Maar toen die deelnemers vervolgens de beursvloer op gingen, troffen ze daar een versnipperd beeld aan van de aanbieders van industriële 3D printtechnieken. Dat wordt nu anders. Er komt een sector Industrial 3D met een 3D print plein in hal 11.
Ook komen er per sector weer belevingszones. Zo krijgt hal 7 een sectorzone voor plaatbewerking. Maar deze gaat wat anders ingevuld worden. “Hier komt een gaaf product te staan dat de bezoekers echt zal aanspreken”, zegt De Zwart. “We zijn hiervoor in overleg met Defensie. Aan de hand van hun materieel willen we laten zien wat daar aan plaatwerk in zit en met welke technieken dat wordt gemaakt. In 2016 hadden we ook sectorzones, maar daar stonden toen alleen producten. Nu gaan we daar nadrukkelijk tekst en uitleg bij geven.”

TechniShow awards
De Guided Tours verspaning, 3D printen en plaatbewerking keren weer terug. Deelnemers hieraan bezoeken onder begeleiding van een gids een aantal exposanten, om kennis te maken met de meest interessante ontwikkelingen op de beursvloer.
De traditionele TechniShow Innovatie Awards krijgen een wat andere opzet. Ze worden onderdeel van de Industrie Awards en zullen twee weken voor de TechniShow/ESEF, op 7 maart, worden uitgereikt tijdens een show voor de maakindustrie, waarbij FPT-VIMAG, Metaalunie en NRK betrokken zijn. Door de awards niet pas op de openingsdag van beide beurzen uit te reiken, zoals voorheen, hebben zowel de winnaars als de beursorganisatie meer gelegenheid om hier publicitair het een en ander mee te doen.

Verbinding met ESEF
Verder wil de beursorganisatie duidelijker dan voorheen de verbinding maken tussen ESEF en Techni-Show. De corridor tussen beide beurzen zal hiervoor worden gebruikt. Hier komt meer beleving, waarvoor gesprekken gaande zijn met de drie technische universiteiten. Via innovaties die hier te zien zullen zijn, worden de bezoekers doorverwezen naar de sectoren:  naar de Techni-Show, waar ze de productietechnieken vinden waarmee ze zelf hun producten kunnen maken; naar de ESEF, waar de toeleveranciers staan bij wie ze hun producten kunnen laten maken.
Jaarbeurs is ook nadrukkelijk bezig met het verder ontwikkelen van het ESEF-concept. De vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering moet veel meer uitstralen dat het een beurs is voor de hele maakindustrie en niet alleen voor de metaalbewerking. Er zal meer aandacht zijn voor bijvoorbeeld kunststoffen en composieten.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein