Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs intensiveren samenwerking

0
55

Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs werken samen aan slimme oplossingen om ongeplande stilstand van installaties te voorkomen. Op 15 juni tekenden de partijen een overeenkomst voor de ontwikkeling van services waarmee de beschikbaarheid van aandrijvingen en machines gegarandeerd wordt.

Semiotic Labs levert SAM4, een oplossing die voorspelt wanneer en waarom elektromotoren en rotating equipment faalt. Facta integreert deze oplossing in haar services aanbod: De service specialisten van Facta voeren inspecties en onderhoud uit als SAM4 een naderend falen signaleert. Op die manier wordt ongeplande stilstand voorkomen en kunnen de klanten van Facta profiteren van een grotere beschikbaarheid van productiemiddelen tegen lagere kosten.

“De afgelopen drie jaar hebben we Semiotic Labs ondersteund bij de doorontwikkeling van SAM4”, aldus Jeffrey Schotvanger, DGA Facta. “We hebben bijvoorbeeld een proefopstelling geplaatst: Een tank van 50.000 liter water en 4 pompen. Daarmee zijn de algoritmes getraind, zodat bijvoorbeeld cavitatie, lagerschade en zaken als onbalans en elektrische schades vroegtijdig worden gesignaleerd. De oplossing is nu zo goed in staat om schades te herkennen, dat we aanvullende services kunnen leveren zoals pro-actief onderhoud. Op termijn willen we toe naar een beschikbaarheidsgarantie”.
Simon Jagers van Semiotic Labs is blij met de samenwerking: “Facta is een toonaangevend servicebedrijf op gebied van aandrijftechniek en pompinstallaties. Ze delen onze visie dat onderhoud slimmer, efficiënter en beter kan én moet om de stijgende kosten en de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Onze technologie en de vakkennis van Facta vormen een uitstekende combinatie om ongeplande stilstand te voorkomen. Daarmee ontzorgen we klanten en zorgen we voor een betere beschikbaarheid van productiemiddelen”.

100% voorspelbaar onderhoud
De komende periode worden de geïntegreerde beschikbaarheidsservices aangeboden aan klanten in onder meer de petrochemische-, staal- en voedselindustrie. Ook partijen actief in (drink)water management en nutsbedrijven maken gebruik van de oplossingen. “Voor alle klanten geldt dat het voorkomen van ongeplande stilstand een hoop geld oplevert”, zegt Jagers. “Niet alleen doordat stilstand geld kost, maar ook door energie te besparen en processen te optimaliseren. We zijn er trots op om met Facta verder toe te werken naar 100% voorspelbaar onderhoud. Dat is niet alleen goed voor de bottom line, maar ook voor het milieu en de veiligheid van collega’s”.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein