Faro introduceert nieuwe generatie FaroArm

0
126

Faro heeft de nieuwe QuantumS FaroArm geïntroduceerd. Deze meet 25% nauwkeuriger dan elke voorgaande FaroArm. “Het is onze meest robuuste arm ooit en hij voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden ter wereld.”

De QuantumS is ISO 10360 -12:2016 gecertificeerd, momenteel de hoogste internationale standaard voor meetkwaliteit. In tegenstelling tot diverse regionale standaarden, zoals VDI/VDE 2617, gebruikt deze wereldwijde standaard consistente, kritische testprocedures die een objectieve vergelijking mogelijk maken van alle coördinaten meetinstrumenten met scharnierarm.

De QuantumS is robuust. Hij voldoet aan de International Electrical Commission (IEC 60068 -2) standaarden voor schokken, trillingen en het ontlasten van temperatuurinvloeden. Met het toevoegen van de FaroBlu Laser Line Probe HD, zet Faro met de QuantumS bovendien de traditie voort van één oplossing voor altijd consistente contact- én non-contactmetingen in elke werkomgeving. Zo biedt Faro met dit nieuwe product een productiviteitsverbetering voor eindgebruikers, die meer details sneller kunnen vastleggen dan met andere vergelijkbare producten.

Bruikbaarheid
De geavanceerde mens-machine interface en verbeterde ergonomie maken de QuantumS tot een virtueel verlengstuk van de menselijke arm, waarbij de operator directe contactmetingen kan maken met tot 15% minder inspanning en vermoeidheid. Deze verbetering van gebruiksgemak en mobiliteit verhoogt de productiviteit van de gebruiker die het instrument tijdens de werkdag gedurende langere perioden kan gebruiken.

Mobiliteit
De QuantumS is een verbetering van het concept van echte mobiliteit en biedt een 40% groter vloerbereik. Met de geavanceerde wifi verbinding is het maken van scans en contactmetingen net zo betrouwbaar als via een kabelverbinding. Verder kan het instrument dankzij de twee hot-swappable batterijen zonder externe voeding continu en overal op de werkvloer worden ingezet.

Faro is leverancier van 3D-meet- en imaging technologie voor productieomgevingen, productontwerp, BIM/CIM in de bouw, openbare veiligheid, forensisch onderzoek en 3D-machine vision toepassingen.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein