FME-lid Van de Wetering naar TEDxBinnenhof

0
407

Jeroen Rondeel, algemeen directeur van Metaalperswerk van de Wetering in Boxtel, gaat op maandag 31 maart een TEDxTalk houden tijdens de tweede editie van TEDxBinnenhof, het internationale podium voor innovaties van Nederlandse bodem.Rondeel heeft zijn TEDxTalk behaald met de inzending ‘Blue Innovation: de plant als nieuwe chemiefabriek’.

Hij presenteerde zijn idee om inhoudsstoffen te winnen door planten te melken op het FME Congres The Next Generation – Together Tomorrow in november vorig jaar. Tijdens dat congres werden in totaal zeven pitchpresentaties gegeven. Alle inzendingen waren gelieerd aan Powered by Dutch Technology, het initiatief van FME om in clusters samen te werken, kennis te delen en de verdienkracht te vergroten. Van de Wetering is lid van FME en gespecialiseerd in het verspanen en warmpersen van complexe aluminium- en koper-legeringen.

De acht kandidaten die hun innovatieve idee mogen presenteren in een TEDxTalk werden vrijdag 17 januari bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Kromhouthal in Amsterdam. FME heeft zich als partner verbonden aan TEDxBinnenhof vanuit de overtuiging dat technologie een wezenlijke bijdrage levert aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming over het belang van TEDxBinnenhof als podium voor de Nederlandse technologische industrie: “Klimaatveranderingen, betaalbare gezondheidszorg, voedselveiligheid en energiebesparing; onze achterban – de technologische industrie – is als geen ander in staat om innovatieve oplossingen voor global challenges te bedenken én te produceren. Dat brengen we graag voor het voetlicht.”

Er werden ruim 300 ideeën voor TEDxBinnenhof 2014 ingestuurd. Astronaut en techniekambassadeur André Kuipers, licentiehouder van TEDxBinnenhof Jim Stolze en Directeur Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken Bertholt Leeftink hebben – na de diverse voorrondes door de partners – er acht geselecteerd die op TedxBinnenhof 2014 een TEDxTalk gaan houden.

Lees hier een interview met Jeroen Rondeel.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER