Formnext toont volledige procesketen additive manufacturing

0
232

Met 50 procent meer exposanten dan vorig jaar blijft formnext, de vakbeurs voor additive manufacturing, sterk groeien. De beurs wordt van 14 tot en met 17 november voor de derde keer gehouden in Frankfurt am Main (D).

Zoals zo veel technologische beurzen in Duitsland, kent ook formnext een sterk internationaal karakter. Alle wereldmarkleiders zijn van de partij; zij presenteren tal van innovaties op verschillende gebieden in de volledige procesketen van additive manufacturing. Daarnaast kent formnext een veelzijdig en innovatief randprogramma.

Er doen dit keer ongeveer 400 exposanten mee. Dit betekent dat de beurs ook qua oppervlak flink groeit: van 15.500 vierkante meter vorig jaar naar 27.000 vierkante meter nu. De helft van de exposanten is afkomstig uit Duitsland, de andere helft uit 33 landen. De belangrijkste exposantenlanden zijn hierbij China (14,7% van de internationale exposanten), Verenigde Staten (10,2%) Frankrijk, Groot-Brittannië (allebei 9,6%), Spanje (7,1%) en Nederland, Oostenrijk en Rusland (allemaal 6,1%).

Wereldelite present
Onder al deze exposanten bevindt zich de wereldelite van additive manufacturing. Op de deelnemerslijst staan de namen van 3D Systems, Additive Industries, Arburg, BigRep, Concept Laser, Dassault, Envisiontec, EOS, Formlabs, FIT, HP, Keyence, Materialise, OR Laser, Prodways, Renishaw, Ricoh, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trumpf, Voxeljet, XJet en (nieuw) Desktop Metal. Daarbij is de ‘AM-familie‘ van GE voor de eerste keer onder één dak te zien. Verder tonen talrijke hooginnovatieve jonge bedrijven uit de hele wereld hun spannende ontwikkelingen.

Procesketen versterkt
Steeds meer ontwikkelt formnext zich tot een beurs voor de totale procesketen van additive manufacturing. Zo is het onderdeel materialen verder uitgebouwd met exposanten als BASF, Böhler Edelstahl, Heraeus, Höganäs, Linde, LPW, Sandvik en Airbus-Tochter AP Works. Van de marktleiders in de machinebouwindustrie zijn bijvoorbeeld DMG-Mori, Hage, Hermle, Matsuura en Sodick vertegenwoordigd. Zij presenteren onder andere hun nieuwste ontwikkelingen in hybride machines. Op het terrein van de meettechniek en postprocessing biedt formnext exposanten als Faro, Joke, Nikon, Wenzel en Werth Messtechnik.  Ook de softwaresector is sterker vertegenwoordigd met partijen als Additive Works, Altair, Dassault Systemes, IKOffice, MachineWorks en Sigma Labs.

Randprogramma
Ook biedt Formnext een uitgebreid randprogramma. Veelbelovende start-ups presenteren zich bijvoorbeeld in het kader van de Start-up Challenge. Op alle vier beursdagen zijn er bijeenkomsten in het kader van de formnext conferntie, dit keer voor het eerst tegelijk op twee podia. Daarmee verdubbelt het conferentieprogramma het aantal bijdragen en worden toepassingen, ontwikkelingen en resultaten toegelicht en getoond van toonaangevende industriële ondernemingen en onderzoeksinstituten, waaronder Airbus.

Formnext wordt gehouden van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 november in het beurscomplex in Frankfurt am Main. Alle informatie voor bezoekers is te vinden op de beurswebsite.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein