Fraaie order Stork Food Systems voor RVS Non Ferro

0
340

Metaalbedrijf RVS Non Ferro in Uden is door Stork Food Systems aangewezen als key supplier voor de productgroep maakdelen pijp- en leidingwerk. De overeenkomst geldt voor drie jaar en vertegenwoordigt een waarde van naar schatting 500.000 euro per jaar.

Op de foto:  Egbèr Smits, Thomas Bartels, Alex Lenssen en Frank van Lankveld toosten op de samenwerking tussen RVS Non Ferro en Stork Food Systems.


Het Udense metaalbedrijf is hiermee leverancier geworden van alle artikelen die onder de productgroep maakdelen pijp- en leidingwerk vallen. Alex Lenssen, binnen Stork Food Systems verantwoordelijk voor initiële inkoop en uitbesteding van onder andere deze productgroep, is tevreden met de afspraken. “De artikelen uit deze productgroep waren bij zo’n vijftien leveranciers ondergebracht. Dat zorgde voor versnippering. Samenwerking met één leverancier biedt synergievoordelen en houdt bovendien de brede productrange beheersbaar.”

Stork Food Systems, een dochter van Marel Food Systems, ontwikkelt, produceert en onderhoudt industriële systemen en installaties voor het verwerken van pluimvee, (rood)vlees en (vloeibare) voedingsmiddelen. In 2008 startte het bedrijf met het definiëren van productgroepen om het grote aantal uitbestedingsartikelen in onder te brengen. Een ervan is maakdelen pijp- en leidingwerk, waartoe zo’n vijfhonderd artikelen behoren. Stork Food Systems stelde allereerst een longlist op van alle leveranciers binnen die groep. Alleen de vijf bedrijven die het complete pakket van producten kunnen leveren, kwamen op de shortlist. Na een strenge screening, waarin onder andere de prognoses, machinerie en inventiviteit onder de loep genomen werden, kwam RVS Non Ferro als beste uit de bus.

RVS Non Ferro, gespecialiseerd in het verwerken van roestvast staal en aluminium tot uiteenlopende hoogwaardige producten, is voor Stork Food Systems de eerste key supplier die op deze manier geselecteerd is. De strategische samenwerking typeert de nieuwe werkwijze van de organisatie, die nu voor elke productgroep op zoek gaat naar een (of enkele) vaste leverancier(s). “Zo stimuleren we de efficiency”, aldus Lenssen. “Expertise, logistiek, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn in die keuze van groot belang, maar we kijken ook naar de prijs. RVS Non Ferro investeert in de toekomst en is bijzonder innovatief. Bovendien is het bedrijf erg goed in make-to-order, producten op maat maken. Omdat het bij maakdelen pijp- en leidingwerk veelal om kleine series gaat, is dat voor ons cruciaal. Dat was voor ons overigens ook een belangrijke reden om bewust te kiezen voor een Nederlandse leverancier.”

Het Udense metaalbedrijf ontwikkelde op verzoek van Stork Food Systems een calculatiemodule waarmee de prijs van iedere nieuwe serie artikelen vastgesteld wordt. Via parameters wordt per product de prijs bepaald. Ook Stork Food Systems heeft inzicht in die module en dat zorgt voor de juiste dosis transparantie. Het is duidelijk dat de beide partners uit zijn op een langdurige samenwerking.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein