Freeswisselplaten Mitsubishi doen geen concessies

0
652

Mitsubishi heeft een nieuwe lijn PVD gecoate wisselplaten voor het frezen gelanceerd; MP6120 & MP6130 voor staal, MP7130 & MP7140 voor de roestvaste staalsoorten en de MP9120 & MP9130 voor hittebestendige en titanium legeringen.

Deze nieuwe soorten zorgen volgens Heku Tools, dat de hardmetalen gereedschappen van Mitsubishi in Nederland vertegenwoordigt, voor een maximaal resultaat vanwege de keuzemogelijkheid voor de best geschikte wisselplaat per toepassing. Hierdoor hoeven geen
concessies te worden gedaan aan verspaningscondities, met als resultaat een productieproces met maximale output.
De nieuwe soorten maken gebruik van de nieuwe Mircacle Sigma PVD-coating technologie die bestaat uit het aanbrengen van verschillende dunne lagen Al-Ti-Cr-N PVD coating met als resultaat een hoge weerstand tegen thermische schokken en haarscheurtjes, koudlassen en slijtage.
De extreem lage wrijvingscoëfficiënt zorgt voor lage temperatuur en lange standtijden. Tijdens de wisselende temperaturen – typerend voor de freesbewerking – krijgen haarscheurtjes geen kans dieper in de wisselplaat door te dringen vanwege de veelvoudige dunne lagen die hiertegen bescherming bieden.
Miracle Sigma technologie wordt door het hele Mitsubishi programma toegepast maar is in iedere soort ‘gepersonaliseerd’ voor de beste prestaties. Dit door een extra toplaag al naar gelang het inzetgebied. Bij de MP6000 serie voor staalsoorten is er een toplaag van Al-Cr tegen slijtage en koudlassen. Bij de MP7000 serie voor RVS bewerking is het de Ti toplaag die het rendement verhoogt en bij de MP9000 serie voor hittebestendige- en titanium legeringen zorgt de Cr toplaag voor het beste resultaat qua wrijving en daarmee de
hoogste weerstand tegen warmteontwikkeling en slijtage.
Deze nieuwe soorten zijn in verschillende geometrieën en spaanbrekers verkrijgbaar. Voor het hoek-, vlak- of contourfrezen zijn meer dan 50 verschillende types beschikbaar. Ook de VFX en SRF frezen maken gebruik van deze nieuwe platen. Vooral de VFX maakt tijdens het bewerken van titanium grote sprongen in performance en betrouwbaarheid.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein