Galvano Hengelo wil commerciële slag maken

0
290

Galvano Hengelo wil een commerciële slag maken in de markt, nu participatiemaatschappij Landwoud uit Dedemsvaart onlangs een meerderheidsbelang heeft verworven in het galvaniseerbedrijf.

Het middelgrote, gespecialiseerd galvaniseerbedrijf heeft een brede en stabiele klantenkring en is in bijna alle marktsegmenten actief. Het galvaniseren gebeurt in een modern bedrijf met een breed assortiment galvanische en chemische processen (verzilveren, vertinnen, vertinnikkelen, verzinknikkelen, chemisch vernikkelen, chemisch vergulden, passiveren aluminium, passiveren RVS). Kenmerkend voor het bedrijf zijn de korte levertijden van 3 tot 5 werkdagen, waarbij in overleg ook 24- of 48 uur service mogelijk is. Galvano Hengelo helpt klanten bij de planning en uitvoering van hun galvaniseerprocessen door ze technisch en logistiek te ondersteunen. Zij kunnen het bedrijf in een vroeg stadium inschakelen om mee te denken over de toe te passen oppervlaktebehandeling. Hierdoor kan vaak op kosten en tijd worden bespaard.
De eigenaren Peter Bebseler en Robin Smit, die aanblijven als directielid, hebben het bedrijf in 20 jaar opgebouwd tot wat het nu is. Peter Bebseler: “Vier jaar geleden hebben we een nieuw pand en een nieuwe productiefaciliteit neergezet, in die tijd hebben we het bedrijf op gebied van techniek, milieutechnische zaken en kwaliteit klaargemaakt voor de toekomst. Samen met Landwoud willen we nu een commerciële slag maken in de markt en tegelijkertijd de continuïteit voor de medewerkers waarborgen.”

Aanvulling portfolio
Landwoud bestaat uit een groep ondernemingen in Nederland. De participatiemaatschappij wil samen met het management haar bedrijven verder ontwikkelen en ondernemingskansen benutten. Galvano Hengelo is een aantrekkelijke aanvulling op het portfolio. Rob Ganzeboom van Landwoud:  “Het is een professioneel bedrijf in een interessante markt dat autonoom opereert met een modern en geavanceerd machinepark. Wij zijn altijd op zoek naar mooie industriële bedrijven en Galvano Hengelo kwam op ons pad. We vinden het vooral leuk om te ondernemen, en door dit samen met de zittende ondernemers te doen kunnen we voortborduren op de kennis en relaties die er zijn. Dit sloot aan bij de wens van Peter en Robin om enerzijds de verantwoordelijkheid te delen en tevens het bedrijf verder te ontwikkelen. We hebben een oplossing gevonden waarbij elke aandeelhouder van toegevoegde waarde is voor de verdere langjarige ontwikkeling van Galvano Hengelo.”

Galvano Hengelo, stand 322

Bestel hier online uw tickets voor een bezoek aan de TIV Hardenberg

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein