Gratis webinar: succesvol verkopen in een nieuwe markt

0
610

Is het voor jou de hoogste tijd voor een nieuwe stap in je bedrijf? En je wilt nu serieus een nieuwe markt aanboren? Dan kun je kosteloos inschrijven voor het live webinar ‘Succesvol verkopen in een nieuwe markt’ op woensdag 21 juni van 13.00 tot 14.00 uur.

Dit webinar wordt georganiseerd door Outdo, dat ondernemers begeleidt bij het ontginnen van nieuwe markten voor technische producten. “Beginnen in een hele nieuwe markt is een flinke uitdaging en niet zonder risico”, zegt Karen van Riel van Outdo. “Maar het kan wél, ook zonder enorme promotiecampagnes of eindeloze belacties.”

Voorbeeld verpakkingsmachines
Zij haalt graag het voorbeeld aan van een klant waarmee dat goed is gelukt. Deze klant heeft een goedlopend bedrijf dat verpakkingsmachines verkoopt in de farmaceutische industrie. Maar de kansen voor groei zijn daar beperkt. Daarom wilde hij ook aan de slag in de voedselindustrie, waar hij nog niemand kende en waar ook niemand hem kende. Hij heeft geen groot salesteam dat maandenlang de weg op kan gaan en ook geen eigen marketingafdeling. Dus had hij een creatieve aanpak nodig om afspraken te maken in die nieuwe markt.

Twintig leads
Hij schreef zich in voor een vakbeurs waar vooral mensen uit de voedselindustrie komen. Daar had hij niet alleen een stand maar gaf hij ook een presentatie, waardoor hij zichzelf direct op de kaart zette als expert op verpakkingsgebied voor een nieuwe doelgroep. Hij koos voor een onderwerp dat voor zijn potentiële klanten het allerbelangrijkst is, namelijk: hoeveel gaat het me opleveren als ik investeer in die technologie? Tijdens zijn presentatie nodigde hij de mensen in de zaal uit om met hem in gesprek te gaan. Hij verzamelde meteen de contactgegevens van de mensen die interesse hadden. Resultaat: twintig leads. Terug op kantoor koos hij de vier beste aanmeldingen uit en daarmee plande hij afspraken in. “Natuurlijk is hij nu nog niet ‘klaar’, maar hij is wel binnen”, zegt Karen van Riel. “Om echt marktaandeel op te bouwen in die nieuwe markt, heeft hij tijd nodig. Maar de allerbelangrijkste stap heeft hij gezet: hij is in gesprek met de juiste mensen.”

Gratis webinar
In het webinar over succesvol verkopen in een nieuwe markt op 21 juni komt dit voorbeeld uitgebreid aan bod. Hierin wordt ook specifiek ingegaan op de uitdagingen van ondernemers met een bedrijf in de techniek, omdat daar de expertise van Outdo ligt.

Doe mee en:

  • Ontdek de meest gemaakte fout, waardoor ondernemers in de techniek vastlopen als ze nieuwe markt willen betreden. (Als je deze fout voorkomt, bereik je je doel jaren eerder.)
  • Zie hoe een ondernemer in de verpakkingsindustrie binnen een uur 20 leads in een voor hem gloednieuwe markt binnenhaalde.
  • Leer wat er voor nodig is om de stap te maken naar structurele interesse vanuit je nieuwe markt, zodat het niet bij één of twee afspraken blijft.
  • Plan exact het juiste moment om je product te lanceren in jouw nieuwe markt, zodat het inslaat als een bom.
  • Stel direct je vragen tijdens de live Q&A sessie.

Schrijf je gratis in via deze link.

Kijk hier naar een video van een eerder gegeven webinar:

 

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein