Grote belangstelling voor duale opleiding oppervlaktetechnologie

0
341

Binnenkort start de Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM) de nieuwe duale hbo-opleiding Oppervlaktetechnologie. Belangstellenden kunnen vrijdag 27 april 2007 om 13.30 uur een informatiebijeenkomst bijwonen bij de Hogeschool Utrecht.

De opleiding Oppervlaktetechnologie is met name bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in de oppervlaktebehandeling.Het duale opleidingstraject biedt een aantal aantrekkelijke voordelen zowel voor de student als voor het bedrijf. Dankzij de associaties met praktische toepassingen vanuit de eigen werksituatie kan de deelnemer zich relatief snel en gemakkelijk de theorie eigen maken. Bovendien krijgt het bedrijf via de deelnemer toegang tot nieuwe en direct toepasbare kennis. Daarnaast voert de deelnemer twee innovatieprojecten uit binnen het eigen bedrijf. Deze praktijkopdrachten zijn specifiek gericht op het stimuleren van innovatie binnen de branche variërend van bedrijfskundige of procesmatige projecten tot technologisch
onderzoek en marktanalyses.

De opleiding Oppervlaktetechnologie is een specifieke variant van de duale opleiding Chemische Technologie. In de eerste twee studiejaren ligt de nadruk op het verkrijgen van voldoende achtergrond- en basiskennis over chemische technologie. Na afronding van deze twee jaar heeft de deelnemer het VaPro-D diploma op zak en een Associate Degree. In het derde en vierde jaar kan de deelnemer zich specialiseren in oppervlaktetechnologie en als bachelor afstuderen. De Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM) heeft vooraf een onderzoek uitgevoerd onder haar leden. Daaruit blijkt dat er binnen de sector grote behoefte bestaat aan hoger opgeleid personeel om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Deelnemers moeten beschikken over een relevante mboopleiding en voldoende werkervaring.
Gedurende vier jaar volgt de student een dag per week een middag en avond colleges. Daarnaast moeten gedurende de hele opleiding praktijkopdrachten worden uitgevoerd. Inmiddels is een begin gemaakt met de intake voor het studiejaar 2007-2008 dat in september van start gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein