Halter CNC Automation verdubbelt productiecapaciteit

157

Halter CNC Automation verdubbelt haar productiecapaciteit om te voldoen aan de aanhoudende vraag naar beladingsrobots voor de verspanende industrie in Europa en Verenigde Staten.

Door het tekort aan arbeidskrachten, de noodzaak tot meer flexibiliteit en de steeds kleinere series hebben verspanende bedrijven behoefte aan slimme automatisering. Halter levert inmiddels in meer dan 20 landen en heeft een netwerk van meer dan 30 actieve dealers. In vrijwel alle landen maakt Halter een sterke groei door. Om aan deze toenemende vraag te kunnen blijven voldoen is onlangs besloten om de productiecapaciteit uit te breiden. Directeur Wouter van Halteren: “Wij leveren een kwalitatief hoogstaand product en investeren continu in de kennis van onze service medewerkers en service partners. We zien dat dit in met name in landen als Duitsland wordt gewaardeerd. Niet alleen worden onze systemen door alle toonaangevende CNC-machinefabrikanten verkocht aan allerlei verspanende bedrijven, we krijgen ook veel herhalingsopdrachten van grote bekende bedrijven uit de industrie. Dit heeft ertoe geleid dat we onze productie hebben uitgebreid met een tweede assemblagelijn, zodat wij een levertijd van minder dan 12 weken kunnen garanderen.”

De Halter LoadAssistant is een universele beladingsrobot die te combineren is met elk merk CNC-machine. Op de TechniShow in de Jaarbeurs in Utrecht zijn alle modellen live in werking te zien. Deze beladingsrobot is zowel geschikt voor draai- als freesmachines en laat zich eenvoudig programmeren. Bovendien is het systeem eenvoudig verplaatsbaar, waardoor het bij meerdere machines kan worden ingezet.

Het hoofdkantoor van Halter staat in Nederland. Daarnaast heeft Halter eigen verkoopkantoren in de UK en de Verenigde Staten. De productie van de LoadAssistant vindt plaats bij Fastem Systems in Issum (Duitsland).

Facebook Comments