Hembrug showt laatste ontwikkelingen in harddraaien

0
191

Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraaimachines, zal tijdens de EMO de laatste ontwikkelingen presenteren op het gebied van harddraaien.

De Haarlemse machinefabrikant heeft met haar Mikroturn harddraaimachines een reputatie opgebouwd op het gebied van ultra-precisie draaibewerkingen in geharde werkstukken en biedt met haar harddraai technologie grote efficiencyvoordelen.

Minder processtappen
Om aan de wens vanuit de markt te voldoen naar een oppervlaktestructuur die alleen met slijpen mogelijk is, heeft Hembrug een slijpspil in één van haar modellen geïntegreerd. Hembrug toont hiervan de mogelijkheden op de EMO met de Mikroturn 500 XL. Deze machine demonstreert een ultra precies draai/slijpproces onder het motto ‘slijpen waar het moet, draaien waar het kan’. Een configuratie die de voordelen van het harddraaiproces biedt en een oppervlaktestructuur, daar waar vereist, die alleen met slijpen bereikt wordt. Hiermee worden het aantal processtappen en de kosten gereduceerd.

Hembrug-Optical-sensor-measurement
Een optisch beitelmeetsysteem stelt de gehele geometrie van de beitel vast, inclusief afwijkingen op de radius en actuele slijtage.

Procesbewaking
Daarnaast presenteert Hembrug de Mikroturn 100, welke uitgevoerd is met opties voor geavanceerde procesbewaking. Door middel van drie geïntegreerde meetsystemen kan het volledige proces worden bewaakt en automatisch worden bijgestuurd. Een optisch beitelmeetsysteem stelt de gehele geometrie van de beitel vast, inclusief afwijkingen op de radius en actuele slijtage. Tijdens de bewerking wordt met een procesbewakingssysteem het proces gecontroleerd. Hiermee wordt in real time de werkstuk kwaliteit bewaakt, inclusief slijtage en detectie van beitelbreuk. Tot slot geeft een scannende taster terugkoppeling over de kwaliteit van het eindproduct voordat het uit de machine wordt gehaald. Deze opties dragen bij aan een zeer hoge procesbetrouwbaarheid.

Beide Hembrug machines zijn in nieuwe kleuren en met het nieuwe type bedieningspaneel uitgevoerd. De nieuwe kleurstelling staat model voor de restyling van de Hembrug harddraaimachines, die volgend voorjaar wordt verwacht.

Hembrug Machine Tools, hal 17, stand C18

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein