Hexagon introduceert compact geautomatiseerd meetsysteem

0
85

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft qFLASH-A aangekondigd: een compact optisch 3D-meetsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor kleinere inspectieruimten op de werkvloer.

De robuuste taster omvat CMOS-gebaseerde, digitale beeldvormingstechnologie en blauwe ledverlichting in een lichtgewicht behuizing. De taster is geschikt voor gebruik met kleine robotsystemen of hulp-robotsystemen. Hierdoor ontstaat een snelle inspectieoplossing met een kleine vormgeving en een voordelige prijs. Het inwinnen van projecties en beelden vindt binnen enkele milliseconden plaats, zodat gegevens nauwkeurig en snel worden vastgelegd. Bovendien wordt het systeem beschermd tegen trillingen of veranderingen in omgevingsverlichting in de werkplaats. Dankzij deze voordelen is qFLASH-A een goede oplossing voor meettoepassingen op de werkvloer en zorgt het systeem dat componenten niet meer getransporteerd hoeven te worden voor offline meting.

De qFLASH-A-taster bevat dynamische schuifprojectietechnologie en drie geïntegreerde CMOS-camera’s, wat resulteert in een hoge beeldsnelheid en breed dynamisch bereik bij het snel en nauwkeurig digitaliseren van vrijevorm-oppervlakken, zonder dat behandeling, voorbereiding of het gebruik van markeringen noodzakelijk is. De geavanceerde beeldvormingsanalyse en randdetectie-software garanderen nauwkeurige inwinning van afmetingen, zodat de taster waarde toevoegt aan een scala aan meettoepassingen waarbij uitgebreide puntenwolkdata zijn vereist. qFLASH-A voldoet aan de VDI-/VDE-normen en wordt standaard geleverd met CoreView-metrologiesoftware.

Kostenbesparend
“Het productiviteitspotentieel van geautomatiseerde werkvloerinspectiesystemen maakt ze zeer gewenst”, legt Amit Baharal uit, Product Marketing Manager voor Automated Solutions bij Hexagon Manufacturing Intelligence. “Fabrikanten met kleinere werkplaatsen laten zich vaak afschrikken door de hoeveelheid ruimte die nodig is voor een groot robotsysteem of maken zich zorgen over het investeringsniveau. De qFLASH-A-oplossing deelt veel overeenkomsten qua technologie en voordelen voor gebruikers met onze high-end geautomatiseerde inspectieoplossingen, maar is speciaal ontwikkeld voor gebruik met kleine robots om de kosten te drukken en de benodigde ruimte in de inspectiecel. qFLASH-A is een kostenbesparende manier om meetoplossingen voor hoge snelheid in uw productieworkflow te introduceren en biedt een uitstekend rendement voor kleinere werkplaatsen.”

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein