Hoffmann-Metalcare presenteert nieuwe generatie bandzaagmachine

101

Hoffmann-Metalcare gebruikt de deelname aan de TechniShow onder meer voor presentatie van de nieuwe volautomatische bandzaagmachine E-530 van Everising.

In industriële productieomgevingen waar verspanende metaalbewerkingen worden uitgevoerd, zijn snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid voor productiemachines van doorslaggevend belang. Zaagmachines voor het op lengte maken van buizen, staven, profielen en dergelijke, worden daarbij vaak in de beginfase van het productieproces ingezet. Bandzaagmachines onderscheiden zich daarbij door hun overzichtelijkheid, snelheid en kostenvoordelen alsook door het geringe materiaalverlies wanneer gebruikt wordt gemaakt van dunnere zaagbanden. Om dezelfde redenen spelen deze machines ook een steeds belangrijker rol in productieomgevingen waar een hoge nauwkeurigheid wordt vereist.

Nieuwe generatie zaagbandmachines
De nieuwe E-530 bandzaagmachine van Everising is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen op het gebied van snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid. Deze nieuwe generatie  combineert goede zaagprestaties met een hoge betrouwbaarheid.  Het robuuste, stijf geconstrueerde 2-koloms machineframe van de E-530 maakt een hoge zaagsnelheid mogelijk terwijl vibraties van de zaagband actief worden voorkomen; zelfs bij het zagen van harde materialen. De machine is voorzien van een tweezijdige, lineaire geleiding op het portaalframe. Voor de aanvoer van zaagmateriaal wordt gebruik gemaakt van een effectieve anti-slip-klemunit met lineaire geleiding en hoge precisie.

Nauwkeurige NC-regeling
Voor de neerwaartse beweging is de E-530 voorzien van een nauwkeurige NC-regeling. De speciale Everising zaagmethode zorgt voor geringere zaagbandbelasting terwijl spaanproblemen worden voorkomen door de afvoer van spanen via een band met ruime opvang direct onder de zaaglijn. Zaagdata kunnen op de besturing worden ingevoerd. De besturing beschikt over een zelf-diagnose-functie waardoor de machine gebruiksvriendelijk is voor de operator. Deze wordt verder ondersteund met nulpuntinstelling bij het begin van het zagen. Bij handmatige bediening voorziet de zaagmachine in een achteraanslagfunctie voor aanpassing van de zaaglengte.

Hoge zaagsnelheid
Door de lange levensduur van de zaagbanden, de relatief korte zaaglengte en het lage energieverbruik staat de nieuwe Everising zaagmachine garant voor minimale kosten per zaagbewerking. De E-530 leent zich voor de zwaardere, stabiele zaagbanden met een breedte van max. 67 mm, waarbij zelfs bij zware materialen een hoge zaagsnelheid kan worden bereikt. De machine is onder meer uitgevoerd met hydraulische zaagbandspanning, voorraadbeveiliging, haaksheid-bewaking, breukbeveiliging en hydraulisch geregelde zaagbandgeleiding.

Naast de Everising E-530 toont Hoffmann-Metalcare tijdens de TechniShow op haar stand E099 in hal 8 een selectie uit het gevarieerde programma verspanende en niet-verspanende machines.

Hoffmann-Metalcare, hal 8, stand E099

Facebook Comments