Hoge rotatie verstuiver voor robotapplicaties

0
415

Wagner heeft de nieuwe Topfinish RobotBell 1 op de markt gebracht: een veelzijdige, hoge rotatie verstuiver voor geautomatiseerde robot gestuurde coatingsystemen.  Deze is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op een robotarm.

“De RobotBell 1 is een allround installatie voor geautomatiseerde toepassingen. Een momenteel groeiende markt.  Zijn veelzijdigheid, lange levensduur en robuuste kenmerken maken het de ideale coating tool voor de industriële klant”, vertelt Peter Neu, Senior Product Manager bij Wagner  Industrial Solutions.

Efficiënt coating aanbrengen
Dankzij de uitstekende efficiency, is de RobotBell 1 volgens hem ideaal voor de sterk geautomatiseerde coatingsystemen. Onder de juiste omstandigheden kan een toepassingsrendement van meer dan 90% bereikt worden. Een extra spoelklep zorgt voor het snelle kleurwissels  en spoelprocessen. Dit samen met het verminderde persluchtverbruik, de robuuste constructie en het eenvoudige onderhoud zonder speciaal gereedschap, resulteert in lagere exploitatiekosten.

Hoogwaardige coatingresultaten
Dankzij de hoogwaardige coatingresultaten met de Topfinish RobotBell 1 is deze geschikt voor diverse marktsegmenten. Dit mede door de verschillende Bell disc combinaties. Wagner biedt de schijf in verschillende maten (30, 50, 70 mm) met variërende vertanding (gladde, recht gekarteld, kruisgekarteld) en in diverse materialen (Consistal, Titanium). Hierdoor kan de ideale Bell disc worden gekozen overeenkomstig met het aan te brengen materiaal en het werkstuk zelf.

De daarbij verstelbare vormingslucht doet de diameter van het spuitpatroon variëren tussen de 70 mm en 800 mm: afhankelijk van de eisen van de geometrie van het werkstuk. Zowel een brede, een zachte, een kleine of een harde spuitstraal kan worden geproduceerd. Dit betekent dat werkstukken van alle soorten en maten kunnen worden gecoat: gemakkelijk en met een kwalitatief hoog eindresultaat. De achterwaarts gerichte luchtafvoer zorgt ervoor dat het spuitbeeld niet verstoord kan worden. Dankzij de ultrafijne verstuiving zorgt de RobotBell 1 voor een optimaal coating resultaat.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein