Hopman Machinefabriek presenteert complete programma

242

Hopman Machinefabriek presenteert zich op de ESEF met al haar diensten op het gebied van verspaning. De toeleverancier uit Bunschoten is gespecialiseerd in diepgatboren en biedt met een brede faciliteit op het gebied van draaien en frezen complete verspanende bewerkingen aan in rondstaf en blokken.

Hopman presenteert zich dit jaar voor de tweede keer op de ESEF om zich met al haar diensten op gebied van verspaning te profileren. Het familiebedrijf richt zich op de vier pijlers: diepgatboren, CNC-verspanen, RVS constructie en machinebouw. Daarmee biedt Hopman Machinefabriek gespecialiseerde bewerkingen aan, waarbij de verschillende deelbewerkingen elkaar aanvullen en versterken. Bedrijven die diepgatboorbewerkingen in rondstaf en blokken uitbesteden aan Hopman, laten hun werkstukken steeds vaker door Hopman compleet bewerken.

Nichespeler
Hopman Machinefabriek biedt boorbewerkingen tot 8.000 mm lengte en maximaal ø 135 mm aan. “Daarmee profileren we ons als nichespeler”, licht eigenaar Henk Hopman toe. “Maar met onze faciliteiten op het gebied van draaien en frezen zijn we voor onze klanten inmiddels een vertrouwd toeleverancier voor compleet bewerking. Zowel 3D-modellen, zoals het frezen van wormwielen, als grote platen van 4 x 2 m bewerken en onderdelen tot 4 m lengte en ø 1.000 mm draaien.“

ESEF
Om de bewerking van RVS van staal gescheiden te houden is machinebouw bij Hopman, samen met RVS-constructie, ondergebracht in een aparte divisie. Hopman ontwikkelt en bouwt in deze aparte divisie machines voor de foodindustrie, onder andere voor de kip- en vleesverwerking. Voor het lassen van RVS voor de foodindustrie zijn de vakmensen bij Hopman gecertificeerd voor MIG/MAG en TIG laswerk. Hopman wil tijdens de ESEF in contact komen met bedrijven die groot draai- en freeswerk al of niet in combinatie met diepgatboren willen uitbesteden.

Hopman Machinefabriek, hal 2, stand B023

Facebook Comments