HWI Machining koopt nieuwe CNC freesbanken

0
559

Machinefabriek HWI Machining in Alphen aan den Rijn heeft twee nieuwe CNC-machines in gebruik genomen, te weten een 5-assige freesbank, de DMG MORI DMF 180, en een kleine 4-assige freesbank, de DMG MORI CMX 800V.

Deze freesbanken zijn recent geplaatst en dienen ter vervanging van twee oudere machines, waarvan er nog een  behouden blijft als ‘back up’. HWI Machining heeft nu aanzienlijk meer mogelijkheden om in te spelen op de toenemende vraag naar hoogwaardig draai- en freeswerk.

Op de 5-assige DMG MORI DMF 180 kunnen zeer complexe producten worden vervaardigd. Deze freesbank heeft een afmeting van maar liefst 2100x700x700 mm en is uitgerust met een A/C-as, een hoge toerenspindel, alsmede met hoge druk- en luchtkoeling. Bijzonder is de zwenkkop van de machine, waarmee grote werkstukken onder elke willekeurige hoek kunnen worden bewerkt met een hoge nauwkeurigheid. De hiervoor genoemde freesbank wordt aangestuurd met behulp van een Siemens 840D CNC besturing. De andere, nieuwe, CNC-machine is een kleine 4-assige freesbank, ter vervanging van de Haas VF2. Deze kleine freesbank, de DMG MORI CMX 800V, heeft een tafelafmeting van 1100x560x510 mm en is uitgerust met een A-as, een hoge toerenspindel en hoge druk- en luchtkoeling.

Momenteel wordt achter de schermen bij HWI Machining hard gewerkt om de hierboven genoemde machines aan te sturen met CAD-CAM. Als alles conform planning verloopt, dan is de verwachting dat dit voor het einde van 2017 is gerealiseerd. Niet alleen kan zo nog foutlozer en nauwkeuriger worden gewerkt, ook kan de doorlooptijd fors worden verbeterd. Met de komst van de nieuwe CNC-machines is de indeling van de productie immers verder geoptimaliseerd.  

HWI Machining is gespecialiseerd in hoogwaardig CNC draai- en freeswerk van zeer uiteenlopende producten, van enkelstuks tot middelgrote series. Afhankelijk van de uiteindelijke applicatie kunnen de diameters van de te vervaardigen producten variëren van 5 tot 1500 mm.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein