Hypertherm verbetert ProNest software

0
366

De nieuwste versie van Hypertherms ProNest CAD/CAM-nestingsoftware voor geautomatiseerd snijden bevat meer dan een dozijn nieuwe functies en verbeteringen. Nieuw zijn onder meer dynamisch uitlijnen en afschuindetectie 3D CAD-onderdelen.

De functie dynamisch uitlijnen in ProNest 2017 v12.1 stelt gebruikers in staat een aansluitende kolom of rij van rechthoekige onderdelen te creëren die aan één kant uitgelijnd zijn. Uitgelijnde onderdelen kunnen met een gemeenschappelijke lijn of brug aaneen worden gesloten en vervolgens snel handmatig op het nest tegen elkaar aan worden gestoten zodat kolommen en rijen dynamisch worden uitgelijnd. Dynamisch uitgelijnde onderdelen kunnen ook worden gecreëerd bij automatisch nesten.

De functie Afschuindetectie 3D CAD-onderdelen identificeert afgeschuinde randen op Solidworks- en Inventor-onderdelen en wijst hier automatisch afgeschuind snijden van ProNest aan toe bij het importeren. Afgeschuind snijden met enkele en meerdere trajecten wordt ondersteund. Ook nieuw is de functie Output voor meerdere machines. Deze creëert tegelijkertijd met het creëren van output voor de huidige ProNest-machine NC-outputbestanden voor een of meer extra machines.

Minder handmatig ingrijpen
“Deze updates leveren ProNest-gebruikers stapsgewijze technologische verbeteringen, die resulteren in minder handmatig ingrijpen en minder noodzaak voor hoog geschoolde medewerkers die betrokken zijn bij het programmeren en snijden. Bovendien helpt ProNest baanbrekende SureCut-technologieën mogelijk te maken die de productie van onze klanten sterk kunnen verbeteren, waaronder True Hole en Rapid part, die automatisch worden geleverd zonder ingrijpen van een operator, en True Bevel, wat de insteltijd van schuinsnijden aanzienlijk verkort. Samen met deze updates blijft ProNest de gebruikerscapaciteiten uitbreiden via integratie in de slimme fabriek, waardoor snelle, eenvoudige communicatie over en weer mogelijk is met om het even welke MRP/ERP-oplossing”, zegt Derek Weston, Product Marketing Manager voor Hypertherm CAD/CAM-softwareproducten.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein