InssTek 3D metaalprinttechnologie op Formnext

288

De Zuid-Koreaanse fabrikant van 3D metaalprinters InssTek zal een deel van haar programma presenteren op de vakbeurs Formnext (14 t/m 17 november in Frankfurt). InssTek wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac.

InssTek streeft naar oplossingen met een hoge toegevoegde waarde om aan de behoeften van klanten en de marktvraag te voldoen. Hiervoor heeft InssTek de DMT technologie (Direct Metal Tooling) ontwikkeld. Hiermee kunnen standaard metaalpoeders zowel op een bestaand werkstuk worden aangebracht, als nieuwe werkstukken compleet worden opgebouwd. De technologie die metaalpoeders met een hoog vermogen laserstraal vanuit 3D kan opbouwen, werkt zonder supportmateriaal.

In tegenstelling tot veel andere 3D metaalprinters werken de machines van Insstek niet met een poederbed, wat een relatief langzaam proces is en veel van het kostbare metaalpoeder gebruikt. De metaallagen worden door het poeder rechtstreeks in de laserstraal gebracht waar het materiaal gesmolten wordt voordat het neerslaat op de plek waar materiaal in het werkstuk nodig is. Hierdoor worden de werkstukken veel sneller opgebouwd in vergelijking met poederbedmachines en wordt er alleen poeder gebruikt dat noodzakelijk is om het werkstuk op te bouwen. De laagdikte wordt realtime bewaakt door camera’s en op basis van deze data wordt het proces bijgestuurd.  Het resultaat is dat het product nauwkeurig wordt geproduceerd.

Dormac zal gedurende de beurs op de stand van Insstek aanwezig zijn.

InssTek, hal 3, stand B70

Facebook Comments