Investeerder stapt in Galvano Hengelo

0
563

De participatiemaatschappij Landwoud uit Dedemsvaart heeft een meerderheidsbelang verworven in het galvaniseerbedrijf Galvano Hengelo. De huidige eigenaren Bebseler en Smit blijven aan als directielid.

Galvano Hengelo is een middelgroot gespecialiseerd galvaniseerbedrijf dat in bijna alle marktsegmenten actief is. Mede-eigenaar en directielid Peter Bebseler: “We hebben het bedrijf in twintig jaar opgebouwd tot wat het nu is. Vier jaar geleden hebben we een nieuw pand en een nieuwe productiefaciliteit neergezet, in die tijd hebben we het bedrijf op gebied van techniek, milieutechnische zaken en kwaliteit klaargemaakt voor de toekomst. Samen met Landwoud willen we nu een commerciële slag maken in de markt en tegelijkertijd de continuïteit voor de medewerkers waarborgen.”

Aanvulling portfolio
Landwoud is een participatiemaatschappij, die bestaat uit een groep ondernemingen in Nederland. De maatschappij streeft er naar om samen met het management haar bedrijven verder te ontwikkelen en ondernemingskansen te benutten. “Galvano Hengelo is een bedrijf dat staat. Het is een professioneel bedrijf in een interessante markt dat autonoom opereert met een modern en geavanceerd machinepark.” geeft Rob Ganzeboom van Landwoud aan. “Wij zijn altijd op zoek naar mooie industriële bedrijven en Galvano Hengelo kwam op ons pad. We vinden het vooral leuk om te ondernemen, en door dit samen met de zittende ondernemers te doen kunnen we voortborduren op de kennis en relaties die er zijn. Dit sloot aan bij de wens van Peter en Robin om enerzijds de verantwoordelijkheid te delen en tevens het bedrijf verder te ontwikkelen. We hebben een oplossing gevonden waarbij elke aandeelhouder van toegevoegde waarde is voor de verdere langjarige ontwikkeling van Galvano Hengelo.”

Bebseler: “We zijn continue in beweging op het gebied van techniek en commercie en blijven aan het roer om dit specialistische bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Er zijn vele metaalbedrijven in Nederland, maar slechts een beperkt aantal galvaniseerbedrijven. Galvano Hengelo is daarbij een van de meest specialistische galvaniseerbedrijven in Nederland”

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein