IWE showt vernieuwde MicroMax en OMAX 55100

0
767

Op de stand van IWE watersnijtechniek zijn de (vernieuwde) OMAX MicroMAX en de welbekende OMAX 55100 werkend te zien.

De MicroMAX watersnijmachine heeft een werkbereik van 635 x 635 mm en een nauwkeurigheid van ± 2,5 µm. Dit met het behoud van alle voordelen van het waterstraalsnijden. De machine snijdt alle materialen, zonder structuurverandering van het materiaal. Er is dus geen secundaire verwerking vereist. Met het micro watersnijden kunnen roestvrij staal, titanium, koolstofvezel, PEEK, glas, nitinol, grafiet, koper, composieten, laminaten en meer materialen worden bewerkt met hoge precisie en soepele afwerking, voor zowel prototyping of productie.

De nieuwste uitvoering van de MicroMAX wordt standaard geleverd met de OMAX Tilt-A-Jet, welke zorgt voor een exact haakse snede op vrijwel alle materialen en diktes. De machine dankt zijn hoge nauwkeurigheid aan precisie lineaire encoders, innovatieve trillingsisolatie en de bewezen OMAX besturingssoftware. Doordat deze machine is voorzien van een volledige omsloten behuizing met twee schuifdeuren, past hij tussen andere bewerkingsstations.

De nieuwe MicroMAX is uit te breiden met een rotatie-as, waardoor complexe 6-assige bewerkingen mogelijk zijn.

IWE Omax
De OMAX 55100 is samen met de optionele Tilt-a-Jet een ideale combinatie voor gereedschapsmakerijen en matrijzenbouwers

OMAX 55100
Meer dan twee decennia is de OMAX 55100 waterstraalsnijmachine een begrip in de industrie. Deze grootste cantilever-stijl waterstraalsnijmachine heeft volledig omsloten kogelomloop aandrijvingen. Het is niet voor niks dat de 55100 watersnijmachines van het eerste uur nog steeds in bedrijf zijn. Deze machine is ideaal voor het waterstraalsnijden van producten uit een grote verscheidenheid aan materialen.

De OMAX 55100 is samen met de optionele Tilt-a-Jet een ideale combinatie voor gereedschapsmakerijen en matrijzenbouwers. Deze waterstraalsnijmachine heeft een nauwkeurigheid van ± 0,025 mm. De belastbaarheid van het machinebed is 1.950 kilo per vierkante meter.

Alle OMAX watersnijmachines worden geleverd met een energiezuinige EnduroMAX hogedrukpomp. Deze levert meer dan 86% van het elektrische vermogen aan de snijkop. Bij de intensifier pompen is dit slechts 60 tot 70%. Dit resulteert in een lager energieverbruik en dus lagere kosten per gesneden product in vergelijking met andere hogedruk pompen.

De OMAX gebruiker heeft recht op levenslang gratis software updates en er is geen limit aan het aantal software licenties. OMAX levert watersnijmachines met werkbereik van 610 mm x 610 mm, tot een werkbereik van 14.224 mm x 4.064 mm

IWE watersnijtechniek
Stand 263

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein