Jaarboek Verspanen 2016 verkrijgbaar op stand MetaalNieuws

978

Morgen, op de openingsdag van de TechniShow, verschijnt het Jaarboek Verspanen 2016. Maar liefst 148 pagina’s vol informatie over de actuele ontwikkelingen en trends in de verspaning. U kunt deze week een exemplaar ophalen op de stand van MetaalNieuws (hal 8, stand F090) op de TechniShow.

Het Jaarboek Verspanen is een gezamenlijke uitgave van Made-in-Europe en 54U Media, tevens uitgever van MetaalNieuws. Na de uitgaven van 2014 en 2015 is dit alweer de derde editie. Het jaarboek, een must voor iedereen die professioneel verspaant, schetst een overzicht van de meest relevante ontwikkelingen op het gebied van machinebouwtechnologie, Industrie 4.0, bewerkingstechnologie, gereedschappen, koelsmeermiddelen en reiniging, kwaliteitscontrole/procesbewaking, automatisering, vakmanschap, de markt en nieuwe technologie. Bovendien is een uitgebreid leveranciersregister opgenomen.

Benchmark Verspanen
Een nieuw onderdeel in het Jaarboek Verspanen is de Benchmark Verspanen. Dit is een initiatief van Franc Coenen van Made-in-Europe en het is uitgewerkt in samenwerking met Koninklijke Metaalunie en ESEF/Jaarbeurs. De benchmark geeft antwoorden op de vraag waarom topbedrijven in de verspaning drie keer sneller groeien dan het gemiddelde. Ligt dat aan de machines? Aan de medewerkers? Of heeft het ene bedrijf een duidelijkere strategie dan het andere?

Jaarboek-Verspanen-Benchmark-2016

Het volledige eindrapport van de Benchmark Verspanen wordt  op woensdag 16 maart (aanvang 13.00 uur)  tijdens een bijeenkomst in het Kennistheater 1 op de ESEF overhandigd aan Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen. Aansluitend vindt een paneldiscussie plaats. Hierin gaat Fried Kaanen in discussie met ondernemers over de uitkomsten van het onderzoek.

In het Jaarboek staat ook een uitgebreid artikel over de productie-automatisering die Romias, winnaar van de TechniShow Innovatie Awards, heeft gerealiseerd bij gereedschapmakerij Gerimex in Hengelo. Hierbij is de slimme Romias MI robotbesturing toegepast, waarmee Romias de platina TechniShow Innovatie Award heeft gewonnen.

Download hier voor het artikel ‘Slimme robot verslaat Chinese concurrentie’ uit het Jaarboek Verspanen 2016 over het project van Romias bij Gereedschapmakerij Gerimex.

Nieuwsgierig naar het Jaarboek Verspanen en alle overige print en online uitgaven van 54U Media? U bent tijdens de TechniShow van harte welkom op stand F090 in hal 8. Nieuws over uw bedrijf en uw producten kunt u kwijt bij onze redacteur Eric Weustink. Onze media-adviseurs Vincent Span en Harold Draaijer informeren u graag over alle mogelijkheden om te communiceren met de metaalsector.

Niet in de gelegenheid om naar de TechniShow te komen, u kunt het Jaarboek Verspanen 2016 ook bestellen via onze webshop!

Facebook Comments