Kemet Europe breidt uit met ‘massa finishing’

0
282

Kemet Europe in Bergen op Zoom, actief in hoogwaardige oppervlaktetechnieken,  heeft haar programma uitgebreid met ‘massa finishing’. Dit is een proces voor het ontbramen, afronden of polijsten van onderdelen in een rondvibrator, meer bekend als trommelpolijsten of glijslijpen. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van additive manufacturing, heeft Kemet Europe ook CHE (Centrifugal High Energy) machines in haar gamma, waarmee deze onderdelen mooi en snel zijn af te werken.

Massa finishing is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar, zoals het behalen van
hoge materiaalafname, ontkalken, verwijderen van nog zichtbare machinale bewerkingslijnen en oppervlakte oneffenheden, vormen van radii, witmaken, reinigen, oppervlakteverbetering, super finishen en roest- en corrosiewerend maken.

Er is ook een grote keuze aan slijpmiddelen, waaronder plantaardige middelen, vloeistof, poeder, pasta, kunststof, keramiek, staal. Hierdoor is een grote variëteit aan producten in verschillende materiaalsoorten te bewerken zoals ferro metalen, non-ferro metalen, halfedelmetaal legeringen, edelmetaal legeringen, RVS, kunststof, keramiek, titanium en cobalt chroom. Het kiezen van het juiste slijpmiddel is cruciaal voor het bereiken van de gewenste finish. Over dit belangrijke aspect van massa finishing kan Kemet Europe uiteraard adviseren.

Toepassingen
Massa finishing is in verschillende industrieën inzetbaar. Te denken valt aan muntenindustrie, automobielindustrie, luchtvaart, genees- en tandheelkunde (implantaten), horeca, mode, maakindustrie, algemene techniek.

Voordelen proces en machine
Massa finishing kent diverse voordelen zoals: gelijktijdige bewerking van grote hoeveelheden producten; besparing van tijd en manuren; handmatige bediening of automatische werking; met in-line inbouwmogelijkheid in productieproces; onderhoudsvriendelijk door afgedichte lagers; voorzien van slijtvaste polyurethaan voering voor een langere levensduur van de machine.

Voor derden
Om een compleet pakket aan oppervlaktebewerkingsoplossingen te kunnen leveren, biedt Kemet Europe massa finishing ook in onderaanneming voor derden aan. Hiertoe is de showroom annex demonstratieruimte in Bergen op Zoom uitgerust met een rondvibrator. De klant kan daar testen bijwonen en het gewenste proces verder doorspreken met een specialist.

Het proces
Het proces van mechanisch en chemisch bewerken gebeurt in een rondvibrator. De te bewerken producten worden in de machine geplaatst, die gevuld is met een slijpmiddel. Een onbalansmotor in de rondvibrator mengt het slijpmiddel met de producten en brengt daarbij een spiraalvormige draaibeweging in de machine voort. Door het contact tussen producten en slijpmiddel ontstaat een verspanende bewerking. De machine is naar keuze uit te voeren met een separeermogelijkheid. Deze optie scheidt de producten van het schuurmiddel.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein