Kersten Europe breidt capaciteit buigen en bewerken aluminium uit

0
913

Op het terrein van Kersten Europe in het Noord-Limburgse Wanssum verrijst een gloednieuwe fabriek. Hier zullen aluminium profielen worden gebogen, op maat gesneden, CNC bewerkt en verouderd. De nieuwe fabriek zal naar verwachting in september in productie gaan.

Het buigen en bewerken van aluminium is een kernactiviteit van Kersten Europe.  Met meer dan 55 jaar ervaring heeft Kersten veel kennis opgedaan in de buigbaarheid van aluminium.  “De kunst bij het aluminium buigen is om doorsnedevervorming tot een absoluut minimum te beperken zodat profielfuncties behouden blijven”, aldus Bram Top, Sales Engineer Aluminium bij Kersten Europe. “Daarnaast heeft aluminium vaak een esthetische functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan de oppervlaktekwaliteit van het materiaal.”

Fysieke scheiding staal-aluminium
Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt 750 vierkante meter meer oppervlakte gecreëerd. Deze schone, non-ferro productieruimte (staan en aluminium worden fysiek gescheiden) wordt ingericht met een serie geavanceerde buigmachines, bewerkingsmachines en een oven voor het verouderen van het materiaal van T4 naar T6. Top:  ”Zo kunnen we onze klanten beter bedienen, de kwaliteit en flexibiliteit verbeteren en onze bedrijfsactiviteiten efficiënter maken. We zijn dan nog beter en sneller in staat om te reageren op de behoeften van onze klanten.”

Complete halffabricaten
Kersten Europe buigt aluminium profielen met doorsnedes tot en met 1.300 mm. Door zowel het buigen als de aanvullende bewerkingen bij één partij onder te brengen wordt de klant ontzorgd en het levert een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op. “Onze klanten hebben slechts één aanspreekpunt en zijn gegarandeerd van een constante kwaliteit. Indien gewenst leveren we aluminium halffabricaten inbouwgereed aan.”

Synergie met Kersten Europe Duitsland
Kersten Europe in Wanssum is de hoofdvestiging van de Kersten Group. De groep heeft vier productielocaties, waarvan drie in Europa en één in het Midden Oosten. Er is met betrekking tot het buigen en bewerken van aluminium een nauwe samenwerking tussen de vestiging in Nederland en Duitsland. “Bij Kersten Europe Duitsland staan andere buigmachines en daar bieden ze naast het walsen ook andere buigmethodes aan, zoals het strekbuigen en doornbuigen. Door de goede synergie met onze Duitse collega’s kunnen we de markt optimaal bedienen op het gebied van gebogen aluminium producten en halffabricaten.”

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein