Kumoweld wil MVO-koploper zijn

0
433

Kumoweld Assen wil zichzelf optimaal inzetten voor circulair en duurzaam ondernemen. Het behalen van een MVO certificaat is een logisch gevolg daarvan.

René Kuipers, directeur van Kumoweld hierover: “Een duurzame, circulaire economie is van groot belang voor onze aarde. Als lashuis willen we hierin graag een koploper zijn, dus ook een voorbeeld voor anderen.”

Kuipers is dan ook trots dat Kumoweld als deelnemer is gevraagd in het Koplopersproject in Assen/Drenthe. “Het is een kleine stap in de juiste richting. Er is iets aan de hand in, en mét de wereld, denk bijvoorbeeld aan de huidige energiecrisis, opwarming van de aarde, afvalprobleem (plastic soep in zee), water (te weinig in grote delen van de wereld), voedsel- en grondstoffenprobleem.”

Er ontstaan steeds vaker interessante initiatieven, ook in het Noorden, om iets te doen met deze toekomstige manier van leven en werken, zoals het project NICE (Noordelijke Innovatie & Circulaire Economie), een initiatief vanuit Provincie Drenthe. Ook dit Koplopersproject is daar een mooi voorbeeld van: samen naar een nieuw economisch en circulair, dus duurzaam systeem. Kumoweld is al bezig of denkt na over onder andere elektrisch rijden, zonne-energie, gescheiden afvalstromen en papierloos communiceren. “Dit willen we graag verder uitrollen in samenwerking met de andere deelnemers in dit leuke project.”

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein