Laagland met Zoller on tour

0
114

Zoller toerde in juni een week lang door Nederland. De demobus van de Duitse fabrikant van meet- en voorinstelapparatuur deed daarbij verschillende metaalbedrijven aan.

In de bus bevonden zich het instapmodel Smile en het premium meet- en voorstelapparaat Venturion, inclusief alle materialen die nodig zijn om deze apparaten uitgebreid te kunnen demonstreren en testen. Jörg Seyfferle, sales manager export, was vanuit de hoofdvestiging van Zoller in het Zuid-Duitse Pleidelsheim meegekomen om nadere uitleg te geven. Natuurlijk waren ook specialisten van Laagland, dat Zoller al meer dan dertig jaar in Nederland vertegenwoordigt, mee op tournee.

Zien is begrijpen
Diverse metaalbedrijven in heel Nederland werden bezocht. Michel Francken, productmanager voor Zoller bij Laagland: “Vaak hebben enkele mensen van zo’n bedrijf op een beurs of bij ons in de showroom al kennis gemaakt met de apparatuur. Ze willen echter graag dat de mensen die er mee moeten gaan werken ook kennis nemen van alle mogelijkheden. Het is een beetje lastig om iedereen naar Capelle a/d IJssel te laten komen. Daarom zoeken we ze op.” Dit concept om op locatie te demonstreren bevalt Zoller heel goed. Het bedrijf heeft in totaal wel acht demobussen rijden. Francken: “Onze ervaring is dat verspaners het voorinstellen van gereedschappen even moeten zien om te begrijpen welke enorme voordelen dit kan brengen. Niet alleen een flinke tijdwinst bij het instellen van een CNC-machine, maar ook een betere kwaliteit en procesbeheersing. Goed ingesteld en gemeten gereedschap zorgt ervoor dat het eerste werkstuk meteen goed is. Dat betekent minder uitval en minder herstelwerkzaamheden. De investering in een Zoller wordt vaak in zeer korte tijd al terugverdiend.”

Zoller
Het Smile voorinstelapparaat wordt uitgeladen bij de klant.

Gereedschapsbeheer
In de demobus is alles aanwezig om het voorinstellen uitgebreid te demonsteren. Het enige dat nog nodig is, is een rustig plekje in de bedrijven die worden bezocht. Een van die bedrijven was een metaalbedrijf in het oosten van het land dat al 15 jaar met Zoller werkt. “We zijn toe aan een nieuwe machine om ons klaar te maken voor de toekomst”, aldus een woordvoerder. “Daarbij nemen we er ook een stukje gereedschapsbeheer bij.”
Dat kan bij Zoller. Het bedrijf biedt tegenwoordig totaaloplossingen voor het beheer van gereedschappen vanaf de CAM-werkplek tot en met de machine. Daarbij is alles erop gericht dat de verspaner zo snel mogelijk van tekening tot product komt, met een gegarandeerde kwaliteit en proceszekerheid. Steeds meer zijn voorinstelapparaten een geïntegreerd onderdeel van het totale proces van gereedschapsbeheer. En dat is waar Zoller zich steeds nadrukkelijker op richt. Het bedrijf doet dat met TMS (Tool Management Solutions) waarmee de klant zijn tooldata altijd en overal tot zijn beschikking heeft.
Er was veel belangstelling voor deze Zoller on Tour week. Vandaar dat Laagland in september wederom met Zoller on Tour gaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein