Landré met HP Jet Fusion 3D printer op Kunststoffen 2017

0
167

Landré presenteert op de Kunststoffen beurs in Veldhoven (27 en 28 september) de HP Jet Fusion techniek. Met deze 3D printtechnologie gaat HP de concurrentie aan met spuitgieten en verspanen.

Met een 10 keer hogere printsnelheid en 50 procent lagere kosten per product en de mogelijkheid direct eindproducten te kunnen printen, biedt HP Jet Fusion de mogelijkheid kwalitatief hoogwaardige en functionele producten en onderdelen sneller en goedkoper te produceren. Daarmee zet HP in op zowel een snelheids- en kwaliteitsverbetering ten opzichte van SLS printsystemen als een concurrerend productiemiddel voor bestaande productietechnologieën als spuitgieten en verspanen.

Enkelstuks en series
De HP Jet Fusion 3D printer, die dit voorjaar door leverancier Landré in Nederland is geïntroduceerd, biedt de mogelijkheid zowel enkelstuks als series te printen.

Afhankelijk van de stukgrootte kunnen tot wel 10.000 stuks per run geprint worden. Daarmee zet HP met de Jet Fusion 3D technologie een concurrerend alternatief op de markt voor seriematige productie met spuitgiettechnologie, waar de matrijskosten te zwaar wegen ten opzichte van het volume.

Grote potentie
Met ruim 30 jaar ervaring met inkjet technologie is HP wereldspeler op printgebied. HP ziet voor de Jet Fusion printtechnologie een grote potentie in de productie industrie: “Op voorraad produceren zal plaats maken voor on-demand service, niet alleen voor spare parts maar ook voor nieuwe onderdelen. 3D printfiles kunnen digitaal worden verstuurd en op iedere plek ter wereld lokaal worden geprint. Omdat producten goedkoper, sneller en met een hogere complexiteit kunnen worden geproduceerd, zal de HP Jet Fusion printtechnologie een deel van de productie van spuitgieten en verspanen over kunnen nemen”, aldus Yves Jamers, HP Channel Manager.

Landré, dat inmiddels de eerste HP systemen in de Benelux heeft geleverd, is op Kunststoffen 2017 te vinden op stand 232.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein