Landré met HP Jet Fusion 3D printer op Prototyping 2017

202

Landré, dat de verkoop en serviceverlening voor de HP Jet Fusion systemen in de Benelux verzorgt, zal op de vakbeurs Prototyping (8 en 9 november in Kortrijk) de 3D printtechniek Jet Fusion van HP presenteren.

HP introduceerde de Jet Fusion 3D printer dit jaar op de markt voor het sneller en goedkoper produceren van kwalitatief hoogwaardige en functionele producten en onderdelen. HP concurreert met een hogere printsnelheid en lagere kosten per product en de mogelijkheid direct eindproducten te kunnen printen, zowel met bestaande SLS printsystemen als spuitgieten en verspanen.

Seriematig produceren met de HP 3D printer
De HP Jet Fusion 3D printer, die dit voorjaar door leverancier Landré in Nederland is geïntroduceerd, biedt de mogelijkheid zowel enkelstuks als series te printen.

Afhankelijk van de stukgrootte kunnen tot wel 10.000 stuks per run geprint worden. Daardoor is de HP 3D printtechnologie sneller en goedkoper dan spuitgieten. Daarmee zet HP met de Jet Fusion 3D technologie een concurrerend alternatief op de markt voor seriematige productie met spuitgiettechnologie, waar de matrijskosten te zwaar wegen ten opzichte van het volume.

HP ziet voor de Jet Fusion printtechnologie een grote potentie in de productie-industrie. De HP 3D printtechnologie biedt mogelijkheden om producten on-demand in plaats van op voorraad te produceren. Niet alleen voor spare parts maar ook voor nieuwe onderdelen. Floris Stam van Landré: “3D printfiles kunnen digitaal worden verstuurd en op iedere plek ter wereld lokaal worden geprint. Omdat producten goedkoper, sneller en met een hogere complexiteit kunnen worden geproduceerd, zal de HP Jet Fusion printtechnologie een deel van de productie van spuitgieten en verspanen over kunnen nemen.”

In de Benelux worden de eerste HP systemen al operationeel voor enkelstuks en serieproductie ingezet.

Prototyping 2017, 8-9 november, Kortrijk
Landré, standnr. 501

Facebook Comments