Lichtsnijdende vlakfrezen met innovatieve wisselplaat-geometrie

0
1338

De positieve geometrie van de dubbel-Z-wisselplaten voor de nieuwe WSX-Serie van Mitsubishi zet volgens leverancier Heku Tools nieuwe maatstaven voor vlakfrezen. Deze geometrie zorgt voor zeer geringe snijkrachten die normaal gesproken zijn voorbehouden aan éénzijdige zeer positief geplaatste wisselplaten.

De nieuwe, gesinterde SNMU- en de geslepen SNGU-wisselplaten die in de WSX-Frezen worden toegepast, zijn dubbelzijdig en beschikken over acht functionele snijkanten terwijl alle voordelen van positieve wisselplaten behouden blijven.  De snijkanten van de wisselplaat met dubbel-Z-geometrie hebben een positieve, axiale spaanhoek van 26º en kunnen een snedediepte tot 5 mm aan.

Betrouwbaarheid
Steeds meer klanten hechten belang aan stabiele processen met betrouwbare gereedschappen. De WSX-Serie met zijn sterke wisselplaatklemming en ‘Anti-Fly’ borging voorziet volgens Heku Tools in deze behoefte. Verder zijn alle WSX frezen tot Ø160 mm standaard voorzien van koelkanalen voor optimale koeling en spaanafvoer, wat mede bepalend is voor de verlangde proceszekerheid.

Breed Inzetgebied
De WSX-Serie biedt een omvangrijk assortiment aan hardmetaalkwaliteiten en wordt op vele materiaalsoorten onder variërende omstandigheden toegepast. De innovatieve Tough-Σ technologie zorgt voor een verbeterde weerstand tegen hoge snijtemperaturen en slijtage en daarnaast voor minder wrijvingsweerstand. De wisselplaten zijn verkrijgbaar in een uitgebreide reeks verschillende spaanbrekers en snijkantafwerkingen die een breed toepassingsgebied afdekken. Zo is de positieve L-spaanbreker ontworpen voor licht verspanen met zeer geringe snijkrachten en is er de M-spaanbreker voor algemene toepassingen. De R-Spaanbreker met verhoogde snijkantsterkte is voor instabiele bewerkingen geschikt. Een wisselplaat met Wiper-Geometrie voor hoge oppervlaktegesteldheden maakt het assortiment compleet.
De nieuwe WSX frezen zijn verkrijgbaar van Ø40 mm t/m Ø200 mm en worden in wijd, middel, en dichtvertand geleverd.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein