LVD fier op nieuw Experience Center

0
684

LVD heeft vrijdag zijn Experience Center in Gullegem officieel geopend in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister-president Geert Bourgeois en provinciegouverneur Carl Decaluwé.

“We zijn fier op dit schitterende project”, aldus Carl Dewulf, gedelegeerd bestuurder van LVD. “In deze dynamische omgeving willen we niet enkel onze machines en technologie voorstellen maar een open ruimte creëren waar klanten en business partners van over de hele wereld kunnen bijleren, ideeën uitwisselen, groeien en innoveren.”

In zijn toespraak benadrukte minister-president Bourgeois het belang van investeren en innoveren in Vlaanderen. “Innovatieve bedrijven zoals LVD zorgen ervoor dat de knowhow en de werkgelegenheid in eigen streek behouden blijven, vooruitgang gaat gepaard met jobcreatie.”

Met een symbolische druk op de knop mocht Geert Bourgeois het XP Center officieel openen. De ultramoderne faciliteit van 2500 vierkante meter werd ontworpen door het Belgische architectenbureau Naert in samenwerking met interieurarchitecte Justine Van Strydonck. Het bevindt zich naast LVD’s 40.000 vierkante meter grote productie-eenheid. De totale investering bedraagt 5 miljoen euro, dit voor de renovatie en de dertien machines die het centrum herbergt. Het wordt gebruikt als testfaciliteit, opleidingscentrum en ontmoetingsruimte voor allerlei evenementen.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein