Magneetspanplaten melden spanstatus en modulaire regeleenheid verhoogt gebruikerscomfort

0
90

Schunk presenteert Magnos magneetspanplaten, die een vervormingsvrije opspanning van werkstukken, een vrije toegankelijkheid en een snelle wisseling van werkstukken mogelijk maken. Tevens introduceert de specialist in grijpsystemen en spantechniek een modulaire regeleenheid die gebruikers meer flexibiliteit en gebruikerscomfort biedt, de Schunk Magnos KEH.

De Schunk Magnos kwadraat poolplaat is per direct standaard voorzien van een statusdisplay. Dit toont continu de huidige spanstatus, ook als de magneetspanplaat van de besturing is losgekoppeld en zich met een opgespannen werkstuk in een palletopslag bevindt. De Magnos KEH plus is universeel geschikt voor alle kwadraat en radiale poolplaten van Schunk. Afhankelijk van de basisuitvoering kunnen één, twee, vier of acht magneetspanplaten tegelijk worden aangestuurd.

Statusmelding via machinebesturing
Door de juiste aansluitkabel te kiezen, is het mogelijk zowel kleine magneetspanplaten met 4-polige connectoren als grote, met 7-polige connectoren aan te sturen. Alle kabels met connectoren kunnen snel en eenvoudig worden verwisseld. Daarnaast is het op elk moment mogelijk extra magneetspanplaten aan vrije steekplaatsen toe te wijzen. Om de procesbetrouwbaarheid in geautomatiseerde toepassingen te garanderen, kan elke afzonderlijke magneetspanplaat worden gecontroleerd. Hiertoe wordt de betreffende spanstatus via een PLC-interface naar de hogere systeembesturing gezonden. De eveneens modulaire, draagbare afstandsbediening Magnos Habe-S plus maakt de Magnos KEH plus regeleenheid van Schunk compleet. Deze zorgt voor een individuele besturing van de afzonderlijke magneetspanplaten en is ook individuele 16 staps houdkrachtregeling mogelijk. De draagbare afstandsbediening geeft via een LED-display en LED continu informatie over de spanstatus van de aangesloten magneetspanplaten. In geval van storingen toont het display bovendien foutcodes, die het opsporen van de oorzaak gemakkelijker maken.

Schunk
De spanstatus van de Magnos kwadraat poolplaten wordt weergegeven op het statusdisplay (groen).

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein