Metall helpt Jeldi snel met Rico kantpers

358

Machineleverancier Metall heeft onlangs een Rico kantpers geleverd aan Metaalbewerkingsbedrijf Jeldi in Veldhoven. Het metaalbewerkingsbedrijf, dat beschikt over machines voor zowel plaatbewerking als verspaning, lassen en ontbramen, heeft  daarmee haar zetcapaciteit verder uitgebreid naar een grotere buiglengte en meer buigkracht. Met een buiglengte van 3100 mm en een tonnage van 160 ton, sluit de Rico PRCB Synchro kantpers naadloos aan op de laser en schaar die ook het middelgroot formaat van 3 x 1,5 m kunnen verwerken.

Als allround metaalbewerkingsbedrijf levert Jeldi zowel proto’s, halffabricaten als eindproducten in zowel staal, RVS, aluminium, koper als messing. Daarvoor verzorgt het 40 jaar oude familiebedrijf het hele proces van A tot Z. Met haar expertise op het gebied van metaalbewerking heeft het bedrijf ook een reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van producten.

Eigenaar Dik Sweegers: “We zitten volop in het werk, met name in de plaatbewerking, zowel enkelstuks als serie. Daarin liepen we met één kantpers tegen capaciteitsproblemen aan. Metall kon ons snel helpen met een 7-assige Rico kantpers, uitgevoerd met een Nederlands-talige Delem DA66T besturing, hydraulische klemming en opname voor Wila onder- en bovengereedschappen. Een referentiebezoek in de buurt bij een soortgelijk model, gaf voor ons de doorslag. De Rico beoordelen we als een degelijke en goede kantpers, waarmee je direct aan de slag kunt en die prijstechnisch bovendien gunstig in de markt ligt. Leverancier Metall kennen we al vanaf de oprichting van ons bedrijf. Ook dat speelt natuurlijk mee.”

Synchro
De PRCB kantpers is een synchromachine, waarbij de bovenbalk elektronisch-hydraulisch wordt gebalanceerd. De positie van de bovenbalk wordt constant gecontroleerd door het aflezen van twee lineaire encoders (0,01 mm precisie) gesitueerd op Y1 en Y2. De plaats en wijze van montage van deze encoders is belangrijk. Bij de Rico machines zijn deze dusdanig gemonteerd, dat ze tijdens het buigen niet onderhevig zijn aan uitvering van het frame. Het voordeel hiervan is dat een vervorming van het frame geen invloed heeft op de buighoek welke wordt gebogen. De buighoek wordt gecalculeerd door de CNC zonder dat deze wordt beïnvloed door vervormingen tijdens het buigen.

Facebook Comments