METAVAK met Sheet Metal Experience en Demoplein

0
201

In aanloop naar METAVAK (31 oktober, 1 en 2 november) wordt steeds meer bekend over de invulling van de twee interactieve pleinen op de beursvloer: Het Plaatbewerkingsplein met de Sheet Metal Experience en het Demoplein van Style CNC. Tijdens de Sheet Metal Experience laat Pasterkamp Metal Sheet Solutions bezoekers de futuristisch aantrekkelijke en innovatieve mogelijkheden ervaren met verschillende bewerkingstechnieken. Verder geven demonstrateurs van Style CNC op het Demoplein uitleg en doorlopende demonstraties in combinatie met kennisoverdracht.

Op het Plaatbewerkingsplein kunnen bezoekers ook de werking van fiber lasersnijden vanaf coil in combinatie met servo aangedreven ponsunits ervaren van Dalcos uit Italië, partner van Pasterkamp. Een andere deelnemende partner is Thalmann uit Zwitserland, dat laat zien hoe een CNC gestuurde dubbelwerkende zetbank werkt. Leverancier Bemet is ook actief aanwezig op dit plein om de noodzaak van logistiek binnen het bedrijf te presenteren, met de nadruk op de belangrijke koppelingen vanuit het ERP-pakket naar de machine en terug.

Demonstraties en kennisoverdracht
Het tweede interactieve plein op METAVAK is het Demoplein, verzorgd door Style CNC. Op alle dagen zijn demonstrateurs van Style aanwezig om uitleg en doorlopende demonstraties te geven. Ook is kennisoverdracht een belangrijk aspect op dit plein. Met haar deelname aan het Demoplein wil Style bezoekers inspireren en een kijkje geven in de prachtige industrie. Ook wordt de snelheid van de Style machines gedemonstreerd. Het proces van materiaal tot eindproduct wordt door de werkende machines getoond. Met deze doorlopende demonstraties wil Style aantonen wat de uiteenlopende mogelijkheden zijn met CNC draaien en frezen.

Wijnstopper en fotohouder voor bezoekers
De maakindustrie is volop in beweging en daarom wordt op het Demoplein continu uitleg gegeven waardoor bezoeker bijgepraat wordt over de laatste ontwikkelingen en trends. Daarnaast worden op dit plein twee producten gemaakt: een wijnstopper en een fotohouder, die elke bezoeker na een bezoek aan het Demoplein mee naar huis kan nemen. Verder wordt er een ‘sharing box’ geplaatst, waar bezoekers een foto kunnen maken en deze delen op social media met hashtag METAVAK (#METAVAK) waarna ze kans maken op een prijs. De foto kan ook uitgeprint worden om deze in het fotolijstje te plaatsen. “Wij hopen met deze invulling van het Demoplein een mooie toevoeging te zijn met veel interactie en kwaliteit”, zegt Michel Haaima, sales manager Benelux van Style.

Openingstijden METAVAK 2017
De dertiende editie van METAVAK wordt gehouden op 31 oktober, 1 en 2 november in Evenementenhal Gorinchem. Elke beursdag zijn de deuren geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Aanbieders op het gebied van verspanende bewerkingsmachines, plaat- en buisbewerkingsmachines, reinigings- en oppervlaktebewerkingsmachines, machinegereedschappen, verbindingstechniek, industriële automatisering, industriële vloeistoffen, meet- en regeltechniek, CAD/CAM-software, 3D-printing, onderhoud en revisie, kennisinstituten en persoon en opleiding maken onderdeel uit van het platform. Belangstellenden kunnen gratis e-tickets registreren

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein