Mikrocentrum en Flam3D slaan de handen ineen voor RapidPro in 2019

0
69

Mikrocentrum en Flam3D bundelen de krachten voor de komende editie van RapidPro. RapidPro is een 3D-print/Additive Manufacturing vakbeurs met congres en het doel van de samenwerking is om het evenement nog sterker te positioneren als belangrijkste vakbeurs op het gebied van 3D-printing.

Flam3D is een onafhankelijk non-profit platform voor alle Vlaamse en Nederlandse belanghebbenden die actief zijn in 3D-printing. Mikrocentrum is een onafhankelijke kennis- & netwerkorganisatie, gespecialiseerd in technische opleidingen, evenementen en het High Tech Platform. Door de samenwerking aan te gaan, beogen beide organisaties RapidPro neer te zetten als ‘the place to be’ voor elk bedrijf dat voordeel zou kunnen halen uit 3D-printing.

Samenwerking op drie vlakken
De samenwerking tussen beide organisaties zal zich concretiseren op drie vlakken. Als eerste is er het content-programma op de beurs. De krachten worden gebundeld om toonaangevende sprekers vast te leggen, en een mooi en relevant programma voor de bezoekers op te zetten. “De combinatie van de beurs met het lezingenprogramma spreekt zowel bezoekers als exposanten aan,” verklaart Tom Wessels van Mikrocentrum. “Elk bedrijf met visie zou dus minstens een kijkje moeten komen nemen.” Pieter Pieter Machtelinckx, communicatieverantwoordelijke van Flam3D vult hem aan: “3D-printing is een technologie die voor een competitief voordeel kan betekenen voor bedrijven in heel wat sectoren – van automotive over medische toepassingen tot machinebouw. We beseffen dat we nog een hele weg voor de boeg hebben om aan al die bedrijven uit te leggen hoe ze het best de voordelen van 3D-printing kunnen inzetten. RapidPro is de enige plek waar je het volledige aanbod tegelijkertijd te zien krijgt.”

Ruimte voor groei
Daarnaast zullen leden van Flam3D via een speciale formule een plaatsje als standhouder op de beurs kunnen boeken. Meer dan 80 organisaties die in Nederland en Vlaanderen actief zijn op het gebied van 3D-printing zijn aangesloten bij Flam3D. “Al deze organisaties representeren zo goed als het hele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, serviceaanbieders, maakbedrijven die additieve of hybride fabricatie toepassen, scholen en onderzoeksinstellingen. Kennis zonder vraag heeft echter geen waarde, en door samen te werken kunnen we vraag en aanbod samenbrengen,” beaamt ook Kris Binon, algemeen directeur van Flam3D.
Tenslotte zullen beide organisaties samenwerken om nog meer (relevante) aanwezigen uit de industrie op de beursvloer te krijgen. De vorige editie werd bezocht door meer dan 2.600 aanwezigen, verspreid over twee dagen. “We verwachten de komende editie minstens evenveel bezoekers, maar er is volgens ons zelfs nog ruimte voor groei. Een van de manieren omdat te bereiken is door samenwerking met complementaire organisaties zoals Flam3D,” besluit Wessels.

RapidPro
RapidPro biedt als internationale vakbeurs met congres oplossingen voor alle fases van prototyping, productie en productontwikkeling. Hierbij komen diverse Additive Manufacturing-technieken (zowel voor polymeren als metalen) aan bod, maar ook technieken als CNC-frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software ook getoond. Mikrocentrum organiseert RapidPro reeds voor de negende maal. Tijdens de beurs, die zal plaatsvinden op 13 en 14 maart 2019 in Veldhoven, kunnen bezoekers de laatste ontwikkelingen met focus op industrialisatie en tooling ontdekken. Bezoekers kunnen de beurs gratis bezoeken na een voorregistratie. Via deze link kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein