Nieuwe Admetalflex 130 print hoge kwaliteit metalen onderdelen

0
833

Admatec Europe en ECN hebben op de Additive Manufacturing User Group Conference in Chicago de Admetalflex 3D printer gepresenteerd. Deze nieuwe 3D printer, onderdeel van de Admaflex serie, levert een hoge kwaliteit metalen onderdelen in vergelijking tot de huidige standaardtechniek: lage oppervlakte ruwheid, geen restspanningen en kleine printdetails.

Het werkingsprincipe is volgens het DLP-proces: een fotogevoelige hars gevuld met metaalpoeder wordt uitgehard en daarna uitgestookt en dichtgesinterd. Admaflex’ belangrijkste technologische voordelen, zoals de filmtechnologie en unieke continue hars hergebruik, gelden ook voor deze nieuwe 3D printer.

Metaalspuitgieten
Omdat Admatec en ECN zoals aangetoond met de ontwikkeling van de keramische 3D printer, veel verstand van poeder metallurgische vormgeving hebben, was het doel om dit ook voor metaal te realiseren. Er is een wens in de markt naar relatief kleine, hoge precisie, goed presterende geprinte metalen onderdelen. De Admetalflex print onderdelen die tegenwoordig gemaakt worden via traditionele vormgevingstechnologieën zoals CNC frezen of metaalspuitgieten (MIM). Met name voor die laatste, groeiende, markt heeft Admatec hoge verwachtingen.

Jaco Saurwalt, director van de engineering & materials afdeling bij ECN: “Hoge materiaalkwaliteit gecombineerd met vormvrijheid en fijne productdetails waren het doel van onze ontwikkeling. Door het verbeteren van zowel het proces als de machine (de huidige Admaflex) is het printen van metalen met een hoge kwaliteit dichtheid mogelijk geworden.”

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein